[]

Yedigöller'de Kamp

Duyurunun sevgili kampçıları, hafta sonu Yedigöller'de kamp yapacağız. Hava durumu gece -2 gösteriyor. 0 ve -10 derecelik tulumlarımız var. Çadırımızda su geçirmez. İlk defa test edeceğiz bakalım. Ben ilk defa kamp yapacağım. Bu mevsimde Bolu nasıl olur? İçliğim yok, yanıma kazak ve hırka alacağım yeterli olur mu yoksa kesinlikle içlik almalı mıyım? Kamp için tavsiyeleriniz nelerdir?




 
Keşke çadırın su geçirmezliğini bir yaz yağmurunda denemiş olsaydınız, gerçi bilinir ve kaliteli bir marka ise sorun olmaz.

Kesinlikle içlik olmalı, kazak ve hırka ile tulumda rahat edemezsin.

Alt üst içliği giyip üstüne yine alt üst eşofman giymelisin, ne olur ne olmaz diye yanında eşofmanı mutlaka götür. Sıcak olursa çıkarırsın, ama götürmezsen ve soğuk olursa sıçtın.

Yanınıza cep sobası alın, üşürseniz bir iki tane kırar içliğin üstüne yapıştırırsınız. Çıplak vucuda asla yapıştırılmaz unutmayın.

Çadıra ekstra altlık olursa süper olur, hem çadır kirlenmez hem de olası su alma ihtimallerini bertaraf edersiniz.
  • John Bloor  (20.04.18 09:45:23) 
soguk olur. hele ilk kampinizsa alismadiginiz bir sogukluk olur. icliksiz bir bolu kampi dusunemiyorum.

cadir su gecirmez ama cift katli mi? bagaj yeri var mi? orman ici olacagi icin cok ruzgar olmaz ama yagmur yagabilir, yagmurda esyalari saklayacak bir bagaj yeri olmasi lazim. cift katman da terlemeyi engellemek icin. sizin terlemeniz degil, nefesinizle cadirin terlemesi ve islaklik olarak size geri donmesi durumu.


sogugu alttan yiyeceksiniz en cok. o yuzden yerden yalitiminiz iyi olmali. sisme mat altina kopuk mat kullanin tasiyacak yer varsa.

cadirin altina serilecek ortu de isinizi kolaylastirir temizlik ve malzemelerin saglam kalmasi (delinmeye yirtilmaya karsi) acisindan.

sicak su torbasi alin. ama dikkatli kullanin. yoksa pet siseye kaynar su. ama sizdirmadigina emin olun. cok kesin asiri emin olun!!! uyumadan biraz once tulumun icine atin iki tane.

uyku tulumunun ayak ucunda bosluk varsa cok, kiyafetlerle o bos kisimlari doldurabilirsiniz. fazla bosluk iyi degil.

kafa ve ayak onemli. corap giyin. kafaniza da rahat bir bere takin uyurken.

uyku tulumunu tam kapatin. sadece kafa disarida kalacak. nefesimizi disari ufleyecegiz. iceri uflersek bu gene islaklik olarak bize geri doner.

cisinizi yapip da yatin. mesane bos olsun yoksa daha cok usursunuz. vucut onu da isitmaya calisiyor cunku.

cadiri duz yere kurun. yoksa gece boyu kayar durursunuz. mat ve uyku tulumunun yuzeyi kaymaya cok musait. azicik bile egim olsa uyutmaz.

ayakkabilari saklayin. kopek falan varsa alip goturebilir.
  • jimicik  (20.04.18 11:05:32) 
gercekten soguk oluyor gece uyurken.
arkadaslara katiliyorum.
ayrica yuruyus sirasinda ozellikle cali cirpi otlu yerlerde kene riskine dikkat edin ^^
  • jedilance  (20.04.18 19:42:45) 
Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim :)


  • titanyum  (21.04.18 02:26:30) 
sıcak su torbası veya 5 litrelik su bidonu şart. en azından tulumun içine atarsın seni sıcak tutar gece uyurken.

diğerleri denmiş zaten.
  • selam  (21.04.18 07:33:00) 
tulumlarda -10 diye yazanlar ölmeyecek kadar koruyabilecek derece genelde. konfor derecesi değerine bakın mutlaka


  • perloneth  (21.04.18 09:17:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.