[]

Ön dişlerin sallanması normal mi?

İyi geceler öncelikle. Ön alt kısımdaki 3 dişimde tartar vardı ve temizlettim. Tartar temizlenince dişlerin arasında boşluk oluştu. Ve bu alt dişler kuvvet uygulayınca sallanmaya başladı. Devlette peridontoloji uzmanına gittim ama bir şey olmadığını söyledi. Ama pek güvenmiyorum çünkü takıntılıyım. Dişlerimin sallanması normal mi? Devlet hastanesinden fayda göremiyceğim(en azından 1 ay içinde) belli. Öğrenciyim gelirim de yok. Sağdan soldan bulup özele gitsem kaça patlar?




 
sanmiyorum, fakat sallamaya devam edersen elinde kalabilir. hic dokunma. bazi sabahlar ben de dislerimde hafif milimetrik hassasiyet hissediyorum ama geciyor.


  • icim urperiyor  (20.04.18 02:39:10) 
benimkilerde sallanıyordu. dişeti çekilmiş tartar nedeniyle. boşluk oluşmuştu. çektirdim ve oraya diş yaptırdım. dişin tanesine 500 ödedim.


  • sutlu nescafe  (20.04.18 02:03:13) 
Değil be yavru.


  • [GODDARD]  (20.04.18 03:18:16) 
İstanbuldaysan unkapanı medipol diş hastanesine git. Sgk anlaşmaları var. Muayene 50 liraydi yanlış hatırlamıyorsam.


  • cloudybloody  (20.04.18 04:55:48) 
açık konuşmak gerekirse sallanması bana pek hayra alemet gelmedi. üniversite hastanelerini deneyin. ankaradaysanız başkent diş te falan makul ücretlerle hocaya görünebilirsiniz.


  • iwillsee  (20.04.18 09:07:15) 
Herkese teşekkürler. İstanbuldayım. Dokunmayınca sallanmıyor, sert şeyler yesem dahi sallanmıyor. Hafif sert ileri-geri yapınca sallanıyor


  • marowak  (20.04.18 11:17:52) 
ben diş taşlarını temizlettikten sonra elimle bi yoklamıştım, sallanıyorlardı. sıkıntı yaşamadım daha sonrasında. 3 seneye yakın oluyor.


  • turk kelekom  (20.04.18 12:38:49) 
Diş taşı temizliğinden sonra bir süre hafif mobilite olması normaldir.


  • goriandrey  (20.04.18 16:11:09) 
yorumlara ilaveten, sürekli elle sallamak zarar verebilir. bakiym hala sallanıyo mu deyip hergün oynamayın. bu şekilde dişini kaybeden birini duydum. saçma olaiblir ama riske atmamak lazım


  • sttc  (21.04.18 00:06:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.