[]

Sırtımı duvara dönmeden uyuyamıyorum

Arkam odanın boş olan, kapı tarafına dönükse huzursuz olup dönüyorum.
Bir de tam dönerken bi ürperti oluyor.
Acaba bu '' ademden önce'' ve ''homo deus''ta bahsedilen, ataların ağaçtan düşme korkusu vs benzeri birşey mi?
Atalarımız mağarada yaşarken mağara ağzından vahşi hayvan-düşman-hortlak vs gelmesin sırtlarını taşa mı dönüyordu?

 
Omuz üstüne yatmak vücudun dengesi açısından sorun oluşturuyor. Bunu o kadar eskiye götürmeye gerek yok. Uykuya dalarken kaslarımız gevşediği için dengeyi korumak adına beynimiz tüm vücudumuza uyarı gönderebilir. Bu da irkilmeye neden olur. İrkilme canlıların ortak bir özelliğidir. Kedi de irkilebilir, köpek de irkilebilir. Sırtınızı duvara dönmeniz bence evrimsel bir davranıştan çok psikolojik bir durumla ilişkili olabilir. Sırt üstü yatmayı deneyebilirsiniz.


  • dissendium  (20.04.18 01:53:48) 
Ürperti kısmını bilmiyorum ama dediğiniz gibi kapıya dönük yatmanın mağara devrinden kalma bir alışkanlık olduğu savunulur ve çok yaygın bir davranıştır.


  • animus  (20.04.18 02:33:50) 
magaralarda yasamiyoruz. baya oldu terkedeli. artik modern ve yapay magaralarda yasiyoruz. oyle bir korunma icgudusunun de zamanla yok oldugunu dusunuyorum. sen kendini oyle alistirmissin, ve bu hareketini mantigina oturtmak icin homo deus denen rahmetliye atif yapiyorsun. olunun arkasindan konusulmaz. senin bu hareketin gunumuz modern magaralarinda gereksiz bir savunma yontemi, terket artik.


  • tomcruise  (20.04.18 12:02:08 ~ 12:03:43) 
guvende hissetmiyor olabilirsiniz. kapidan biri gelecekmis gibi geliyordur.


  • jimicik  (20.04.18 12:08:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.