[]

Erdoğan Kaç Kavgadan Galip Çıktı ?

Müzik dinlerken aklıma geldi;

Tuhaf aslında, sevip sevmemenin ötesinde ne olursa olsun bi' başarı hikayesi gibi görünüyor. Eğer amaç kazanmaksa birçok olaydan galip ayrılmış. Bu da bazı refleklesleri karakterize edebilmiş demek oluyor sanırım.

Benim anımsayabildiklerim; önce akpnin kuruluşu vardı, orada siyasetçiler toplama gibiydi. Ardından nasıl olduysa bi' seçim yenileme olayı var.

sonra da sanırım şöyle gidiyor.

-Akp'nin kapanma davası
-17-25 aralık
-cumhurbaşkanlığı seçimi
-cumhurbaşkanı olduktan sonra da bi' genel seçim aksiyonu var.

Ama her seferinde birileri telef olurken hep daha güçlü bir cumhurbaşkanı olarak ortaya çıkı gibi görünüyor. Bu telef olanlar da arkadan gelenlere hiç ders olmuyor galiba, ya da başka konular var o konuda. Herneyse;

başka ne gibi dönüm noktalarını geçildi anımsadıklarınız var mı ?

 
Deniz Feneri


  • dissendium  (19.04.18 21:59:13) 
15 temmuz


  • catch the arrow  (19.04.18 22:11:29) 
Bütün kavgaları kendi ringinde, kendi belirlediği kurallarla oynandı; kazanacak tabii.

Kavga eşit şartlarda olur. ver medyayı yargıyı chp'ye ya da başka potansiyelli partiye şimdi, aynı usulsüzlükleri yapsın, sonraki seçimleri görelim.

Her kavgadan daha güçsüz çıkıyor aksine, 2009'dan beri düşüyor oylar, orantılı olarak skandallar artıyor.
  • Bruce  (19.04.18 22:19:32) 
Bruce, yargı asker vs en başında hiçbiri elinde değildi ki ama. kapanacaktı bi aralar neredeyse hatta. tek tek ele geçirdi adam. akpli falan sanmayın beni ama adamın herkesi tek tek eleyip tüm bu güçlere ulaşması. gerektiğinde kürtlüğü, gerektiğinde türk milliyetçliğini kullanması vs house of cards'ı anımsatıyor bana. kimse bu adama zeki değil diyemez.


  • altin yumurtlayan lavuk  (19.04.18 22:21:53) 
Zeki değil demedim ki? Zekasının konuyla alakası yok zaten.

Kapanacaktı da kendisi sayesinde mi kapanmadı? Ne yaptı; makaleler yazıp, hukuksal açıdan davasını savunup meşru yollarla halkın desteğini mi aldı?
House of cards'ta oyun kuralına göre oynandı, bu adam gücü eline geçirir geçirmez istediği gibi eğdi büktü. Gücü eline geçirmesi de ne şartlarda oldu, 2002 dönemini iyi tahlil etmek lazım. Ki kuralına göre olsa bile house of cards'taki uygulamalar meşru mu sence?

Tüm bu süreçte kimlerin yardımını alıp kimlerin üstüne çıktığını, kimleri kullanıp attığını konuşmaya gerek yok bence; zekasının geldiği noktada en düşük paya sahip olduğunu düşünüyorum.
  • Bruce  (19.04.18 22:32:22) 
-- hafif spoiler --

Bruce, ben de zeki değil dedin demedim? genel ortaya attım onu. ayrıca kuralına göre oynadı derken? bir sürü leş bıraktı arkasında daha ofise gelmeden. Eğip bükmediği durum kalmadı. Başkan yardımcısı oluşu, başkanı elemesi tekrar seçimleri kazanması bla bla bla. NSA verilerini kullnarak arama motoru sonuçları üzerinden insanları manüpile etti seçimi kazandı daha nolsun :)

F.U'nun öldüre öldüre aştığı engeller, her türlü hükümet birimini kendi lehine yasadışı olarak kullanması hukuksal olarak "meşru" yollardı o zaman :)
  • altin yumurtlayan lavuk  (19.04.18 22:45:52 ~ 22:51:12) 
gerçek hayatta bir başkan adayının adaylık sürecinde insan öldürebilme ihtimali üzerinde duracağını sanmamıştım, politik açıdan kurallardan bahsediyorum, kişisel hareketlerden değil. ki böyle olmasa bile, meşru olmadığını söylemişsin işte, daha kötü yapmaz mı bu işleri?


  • Bruce  (19.04.18 22:51:30) 
Bruce, kötü değil demedim? oyunu kurallarına göre oynamıyor zaten F.U gibi. Kişisel hareket dediğin, kendi rezilliklerini ortaya çıkaracak tüm planlarını alt üst edecek gazetecinin birini öldürmesi diğerini de hapse attırması olayı. kıskançlık falan mı vardı bunların içinde de kişisel olay olsun? o mantıkla bi insanın kendi çıkarı için yaptığı her şeye kişisel olay dersek tayyibin yaptığı her şey de kişisel? F.U. tepeye çıkmak için her türlü yolu kullandı denedi, terörle savaşla tehdit etti, gazetecileri içeri soktu halkı manüpile etti seçimi kazandı. kimi hatırlatıyor bu? koalisyon döneminde olanlar neydi?

dediğim gibi tayyip taraftarı değilim ama başarılı bi siyasetçi olduğunu kabul etmemek için bağnaz olmak lazım. halkı kullanmayı biliyor. keşke halkın dilini anlayıp elini kirletebilecek bi siyasetçi çıksa da sol kesimden tayyibin koltuğu gerçekten tehlikeye girse.
  • altin yumurtlayan lavuk  (19.04.18 22:55:14 ~ 22:57:46) 
@altin yumurtlayan lavuk, benim başarılı siyasetçi tanımımla uzaktan yakından alakası yok bahsettiklerinin. bu şartlar altında bağnaz olmayı aymaz olmaya tercih ederim, saygılar sevgiler...


  • Bruce  (19.04.18 22:58:40 ~ 22:59:05) 
Bruce, başarılı lider ile başarılı siyasetçi arasındaki farkı anlamak lazım. siyasetçi elini kirletir, manüpile eder, halkın dilini okur, skandalların altından kalkmasını bilir. başarılı lider ise kendi çıkarları için değil millet-vatan gibi değerlerin çıkarı uğruna uğraşır ve makyavelist bir yaklaşımla buna ulaşmak için her şeyi yapar.

başarılı bir lider örneği Atatürk'tür.
başarılı bir siyasetçi örneği Erdoğan'dır. saygılar sevgiler.
  • altin yumurtlayan lavuk  (19.04.18 23:02:46 ~ 23:03:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.