[]

GSS prim borçları silindi mi?

Yıllar önce sorguladığımda bile 7.000 TL'ye yakın borç görünüyordu. Prim en yüksekten fiyatlandırılmıştı, ben de ödememiştim öyle gitmişti işte. Kaç zamandır aklımda ama e-devlet'e girip bakmaya korkuyordum gecikme zamları vb iyice şişmiştir diye. Az önce bir baktım ki 1.200 küsür TL.

Ne olmuş olabilir?


 
tek prim sistemine dönüldü. herkes 60 küsür liradan ücretlendiriliyor artık.


  • nrmnm  (19.04.18 15:04:46) 
Odeyenler mal mi peki odeyenler napti acaba merak ettim bilen var mi?


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (19.04.18 15:40:11) 
proletarier aller lander vereinigt euch, ödeyenler mal mıydı bilmem ama mallık yaptılar, evet. adaletin, hakkın hukukun olmadığı, devletin önüne gelene sapladığı bir ülkede insanlar kendi haklarını minik tatlı sivil itaatsizlikler yaparak korumak durumunda kalıyor. bu kadar hukuksuz şekilde ortaya çıkartılan ve yürütülen bir uygulamayı sorgulamayıp paşa paşa ödeyenler -üzgünüm- ama "ama bu haksızlık :((" demeyi hak etmiyorlar. kyk kredisinden farklı bir konu bu mesela, insanlara haber bile vermeden 1-2 sene borç taktılar; sonradan duyurmaya haber yapmaya başladılar.

ben 1 kuruş bile ödemedim. part time çalışırken de çıkarttılar, öğrenciyken de, işsizken de. millet öğrenci belgeleriyle sgk'lara gidip gss'den haberi bile olmayan insanlara iş yaptırmaya çalıştı. ben gitmedim uğraşmadım, hatta o kadar takmıştım ki bu konuya aihm dahil her yolu deneyecektim. etrafımda gördüğüm herkese de ödemeyin dedim, 1 kuruş bile ödeseniz haksızlığı meşrulaştırmış, hukuken de kabul etmiş sayılırsınız dedim. sonra silindi kendi kendine, sıfır şu anda.

prim sistemine dönüldü +1, ücretler ve şartlar "insani" boyutlara çekildi. usulsüz borçlar silindi, yeni şartlara uyanlar yeni sistem üzerinden hesaplandı.
  • Bruce  (19.04.18 16:49:18) 
@bruce

güzel kardeşim iyi demişsin hoş demişsin ama o dönemlerde sırf borçlu göründüğü için hastanede muayene edilmeyip geri çevriliyor ve "gir önce sgkda primini öde, öyle gel" deniliyordu. ne yani ödemeyip hasta olmamayı umarak mı silinmesini aciz bir şekilde bekleyecektik? kusura bakmayın herkesin bünyesi sizin kadar sağlam değilmiş.

bu tarz yorumlar yaparken insanların nasıl hayatlar yaşadıklarını da hesaba katıp yorum yapın, bol keseden atmak kolay. o eleştirdiğiniz insanlar gibi davranmayın, ilkeli olun. sonra neden doğuda elektrik ödenmiyor vs vs dersiniz. bizler ödedik, kanunken ödemeyen varsa kanunsuzluk yapmış, kanun değiştiğinde de ödeyenlere geri ödeme yapılmamışsa yine kanunsuzluk yapılmış.
  • bugisme  (19.04.18 19:19:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.