[]

Ne izleyelim ?

Kısa geçeceğim. Durun ya, bunun bi' algoritması vardı sevdiğin ve sevmediğin filmlerden sana film/dizi buluyordu onun adresini bilen varsa onu açsak da olur.

Şimdi sevdiklerim: -spoiler takıntısı olanlar okumasın(sahibinden ilanı gibi oldu)-

gossip girl - arkadaşlık tasvirini sevdim

Suits'in ilk 2 sezonunu- hazır cevaplar filan iyiydi ama artık harvey mike ikilisinini sürekli epic kazanma olayları çok kastı. Bir de ilk sezonlarda harvey kötü kahramandı ama sonradan meğer çok iyi niyetli bir adam oldu çıktı başımıza. Hep adaletin tarafında falan filan, abd de bu zokayı yiyen bu kadar insan olması da ilginç. Aynı oyunu molly's gamede de yapmışlar.

Prison break- ilk 4 bölümünü sevdim. Biraz mesleğe özendirdi(hayatımızı kararttı) biraz da böyle güzel kurgulanmış bir hapishaneye giriş hikayesi vardı. Ama akış kısmında yine iyilik perilerine dönüşünce bıraktım.


la case de papel - bunu genel olarak beğendim ama senaryo biraz daha yavaş ve derinden ilerleyebilirmiş. profesörün o kadar şeyi düşünebilmesi bana ilginç gelmedi, bana ilginç gelen kısmı dışarıda da bi' ekip bulundurmayı akıl edememesi geldi. Ve finalini de yavaş bulmakla birlikte beğendim. (sana laflar hazırladım tokyo, ayrıca berlin reiz sen o banka müdürünü öldürmedin ya senaristlere de bu konuda çok kırgınım)


dark- bu diziyi burada interaktif izlemiş gibi oldum, bölüm bölüm kafamdaki soruları buraya yazdım aranızdan pek bilen de çıkmadı. güzel konu ama çok yavaş akıyor bir de kendisini 3.bölümde açık etmişti 3.bölümdeki buraya yazdığım tahminlerin alayını tutturmuştum bu da tutarlılık adına ters köşe yapacağız diye senaryoyu bozmadıklarından dolayı hoşuma gitmişti. son bölüm haricinde genel olarak diziyi sevdim.


bir de house m.d. var onu neden sevdiğimiz malum. Suits ile benzer sebepleri var.



Şimdi filmlere gelelim.

Favori filmim; şanslı slevın. kurgusuna ve hikayeyi anlatış tavrına bayılıyorum. Bunlar yazmasaydı ben yazardım zaten dediğim tek film.

Miss sloane genel itibariyle akıcı ve güzel bir gerilim filmiydi, 2 zamanlı akış olayını ellerine yüzlerine bulaştırmadan çok iyi kullanmışlar. Aslında dark'ı da bu yüzden sevmiş olabilirim farklı zamanlı akışı eline yüzüne bulaştırmayan yapımları seviyorum.

Molly's Game'i ise sırf başrolünde miss sloane var diye izledim, bu kadının fonetiği çok iyi. Altyazılı izlediğimden oyunculuğunu çok anlayamıyorum ama fonetik ve vurgularına bayılıyorum. Sırf bu yüzden bunun alternatif başka filmlerini de izleyebilirim.

Gone Girl; epic bir intikam filmi olmuş, başarılı ve realist bir senaryo olarak görüyorum. Bu filmi izlediğimde eleştirdiğim yerleri olmuştu ama bence al senaryo derslerinde okut, o derece devamlılık arzediyor bence.

Herkesin beğendiği benim beğenmediklerim.

Departed gibi en sonunda ''lan o aslında şuymuş'' temalı filmlerden iğreniyorum. Buna bi' örnek de zindan adası ya da inception verilebilir. O kadar izliyorsun adam başında en ufak bi' refleks göstermemiş ama en sonunda meğer bunlar şöyleymiş diye bir yaklaşım doğabiliyor. bunun da adını sonunu izleyiciye bıraktık zırvası koymalarına hele tilt oluyorum. Lan zaten ben sonunu merak ettiğim için katlanıyorum, sonunu bana bırakacak olduğunu en başında söylesen hiç izlemezdim.

Bunun bir örneği de nocturnal animal mesela, tam bi' zaman kaybı.

Yine böyle çok fazla zaman kaybı filmleri var milletin bayıldığı ama benim tahammül dahi edemediğim hepsi aklıma gelmedi şimdi.

 
Ozark
gomorra la serie
peaky blinders
  • demirKamil  (19.04.18 10:24:12) 
Weeds


  • astrid  (19.04.18 12:39:19) 
tastekid'i diyorsun sen. tastekid yaz googlea


  • beyteper canavari  (19.04.18 17:22:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.