[]

Hukukçu arkadaşlar yardım, dosya durumu: karara çıkmış

Merhaba arkadaşlar,

Eşimin yaklaşık bir buçuk yıldır süren bir işe iade istemli sendikal davası var. şimdi bugün baktık e devletten Dosya durumu: Karara çıkmış yazıyor. Eşim konuyu avukatına sormuş bu nedir? Ne demek diye? Avukatta kısaca açıklamış ama ben tam anlayamadım. Açıklama aşağı yuları şöyle bir şey;

Dava kabul edilmiş, Şimdi karşı taraf itiraz edecek, Gerekçeli karar tebliğ edilecekmiş önce her iki tarafada. Sonra karşı taraf itiraz edecekmiş. Daha sonra da istinaf mahkemesine gidecekmiş (herhalde doğru anlamışımdır, istinaf galiba) Ona da 3 daire bakıyormuş biri çok hızlı, diğeri çok yavaşmış hangisine gideceğine balı olarak süre değişiyor sanırım. Yani sonuç…

Şimdi biri bana Bilal’e anlatır gibi açıklayabilir mi? İstinaf mahkemesi nedir? Neden oraya gidiyor. Dava karara çıktı ne demek? Karşı tarafın itiraz etmesi neyi etkiler. İtiraz etmeme ihtimali var mıdır? Gerekçeli kararın yaptırımı nedir? Yani şu anda bir kazandık mı? Yoksa daha çok mu yolumuz var?

İyi günler

 
Karara çıkmış demek, hakim kararını vermiş demek. Avukat davanın kabul edildiğini söylemiş yani siz kazandınız şimdilik.

Şu anki davaya bakan mahkemeye ilk derece mahkemesi deniyor.

İlk derece mahkemesi kararlarını denetleyen, hakimin doğru mu yanlış mı karar verdiğini inceleyen bir üst mahkemeye istinaf mahkemesi deniyor. Diğer adı da bölge adliye mahkemesi bu arada. İstinafın da daha yükseği yargıtaydır.

İlk derece mahkemesi kararını verdiğinde ki davayı kabul etmiş yani sizin lehinize bir karar vermiş, hem davalıya hem de davacıya gerekçeli karar postayla gönderilir. Gerekçeli karar davayı avukatla takip ettiğiniz için avukatınıza gider. Gerekçeli kararda hakim neden bu kararı verdiğini detaylı şekilde açıklar.

Karşı taraf, karar onların aleyhine olduğu için istinafa başvurabilir. Zorunlu değil yani illa başvuracaklar diye bir şey yok ancak genelde istinafa başvurulur. İstinafa başvurmanın amacı, hani demiştik ya hakim gerekçeli kararda neden bu kararı verdiğini detaylı açıklar diye, işte karşı taraf kararı beğenmediğinden bakın der şu şu nedenlerle ilk derece mahkemesi yanlış karar vermiştir düzeltin der. İstinaf, ilk derece mahkemesi kararını onayabilir yani evet karar doğru diyebilir ya da karar yanlış deyip ilk derece mahkemesine düzeltin diyebilir.

Dava henüz sonuçlanmadı daha zaman var yani.
  • cloudybloody  (19.04.18 03:58:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.