[]

İzmir Körfezi Kirliliği

Merhaba,
Bu İzmir Körfez kirliliği için ne yapılabilir? Yıllardır çok pis. Dün bir yengeç gördüm ve onu naylonun içinden çıkardım. Böyle ölen bir sürü canlı vardır eminim. Belediye ve gönüllü insanlar olarak el ele versek temizlesek? Aklıma başka bir şey gelmiyor. Var mı fikri olan?



 
toplanıp denize çöp atanları dövebiliriz. kordonda bi tur atsak, sigara, su/bira şişesi atanları seçsek sadece, akşama kadar durmadan çalışırız.
eskiden olsa böyle derdim. şimdi umrumda değil açıkçası, türk insanı için kılımı kıpırdatmam. en bakir yerlere kamp yapmaya gidiyoruz, ne çöpler topluyoruz aklın şaşar. barbaros şansal çok güzel söylemişti.

  • hasmetizm 2046  (18.04.18 17:40:34) 
Körfezdeki poşet vb kirliliği buzdağının görünen kısmı. Asıl kirlilik korfezdeki dip çamurunda eskiden bayraklı taraflarında faaliyet gosteren deri fabrikalarindan kaynaklanmış agır metal kirliliği. Körfezin kapalı yapısı ve sığlığından dolayı deniz suyu yeterince iyi devirdaim olamıyor. Su sirkilasyonu artırmak ve kirli dip çamurunu temizlemek adına belediye ve tcddnin ortak bir korfez tarama projesi var. Çıkan camurlardan bir ada yapmayı planlıyorlar. Ne zaman başlar fikrim yok.denize düsen çöpler korfeze karışan dereler ve rüzgar kaynaklı genellikle. Ama duyarsız insanlar da yok degıl. Bıze düşen elimizden geldigince uyarmak sanırım.


  • delicevat  (18.04.18 18:39:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.