[]

Tatil planlama

Merhaba, haziran başında 8 geceliğine arabayla tatile çıkmayı düşünüyoruz. nereden başlasak karar veremedim. Kaş'da 3-4 gece kalıp bitiricez. Hiç otel rezervasyonu yaptırmadan beğendiğimiz yerlerde kalalım diyoruz.
Görmek istediğimiz yerler; Sedir adası, Kelebekler vadisi, Kaputaş plajı, Patara plajı. Başka tavsiye edebileceğiniz yerler varsa onlarıda yazabilirsiniz.
Bir de nereden başlasak? Kaş'dan önce nerede kalalım? Bodrum diye düşünmüştüm vazgeçtim. Çok da koştur koştur olsun istemiyorum.
Bir gün de tekne turu yapmak istiyoruz onu hangi bölgede yapalım hem görmek istediğimiz bi kaç yeri de aradan çıkarırız belki. Teşekkürler şimdiden.

 
8 güne o kadar yeri dağıtmanız hata olur. Kaş'tan o yerlere geçmek o kadar kolay değil. Göcek'ten öteye geçmeyin. Bir şey anlamazsınız tatilden


  • silah taciri  (18.04.18 17:23:17) 
bence fethiye'de -mumkunse oludeniz tarafinda- kalirsaniz daha mantikli olur.


  • for the record  (18.04.18 18:10:55) 
@for the record evet olabilir ya da planımızda sedir adası da var ya direk Marmaris'e gitsek, 2 gece orda kalıp (tekne turları da güzeldi diye hatırlıyorum) ordan direk Kaş'a geçsek 6 gece orda kalsak araba da olduğu için diğer yerleri o şekilde gezsek rahat olur herhalde.


  • carmenta  (18.04.18 18:33:22) 
@silah taciri zaten asıl maksat Kaşa gitmek, İstanbul'dan gidicez saydığım her yer sedir adası hariç Göçek'ten sonra zaten.


  • carmenta  (18.04.18 18:41:04) 
Haritada yakın görünse de arabayla uzaklıklar fazla ve yorucu olabiliyor.

Ölüdeniz'den başlayabilirsiniz. Günübirlik Kelebekler diyeceğim ama tekne turu gibi giderseniz oraya gelen tekneler denizi girilmez yapıyor yağdan biraz sinirleniyorum açıkçası.

Patara, Kaş Kaputaş, Olimpos yapabilirsiniz.

Kaş'dan ya da Olimpos'tan Kekova Tekne turu mutlaka yapın, Demre Noel Baba kilisesini gezebilirsiniz.
  • kaset  (18.04.18 19:07:41) 
@carmenta eğer ilk durağınız Kaş'sa söylediklerimin arkasındayım. @kaset'in dediği gibi haritada tatil beldeleri yakın görünüyor ama yol açısından ulaşım o kadar kolay değil.


  • silah taciri  (19.04.18 10:10:20) 
kayaköy-belcekız-alınça köyü-faralya-letoon antik kenti-patara-patara kum tepesi-kaş-myra antik kenti-st nicholas kilisesi-korsan koyu-gelidonya feneri-olimpos-yanartaş-çıralı-adrasan-phaselis antik kenti.

Sıralı şekilde yazdım gittiğiniz yerlerde tercihleri kendiniz değerlendirin.

görmeden dönmeyin diyebileceğim yerler ; kayaköy,alınça(kahvaltı),patara kum tepesi,myra,gelidonya feneri,olimpos,yanartaş,adrasan.

Not : gelidonya fenerine belli bir yere kadar araç yolu var, sonrası 200-300 mt kadar yürüyüş yolu.
  • ampirikukumil  (19.04.18 11:16:58) 
@silah taciri biz seninle anlaşamadık:) Kaş son durak. Yol konusunda haklısınız evet haritada her yer yakın gözüküyor. Az çok programı belirledim gibi, Marmaris'te 2-3 gece kalıp oradan Fethiye'ye gidip Kelebekler vadisi ve Patarayı aradan çıkartıp Kaşa gimeyi düşünüyorum 3 gece de orada kalırız bir gün Kekova turu yapsak, bir gün de Kaputaş plajına gitsek yeterli olur herhalde çok da yorucu olmaz diye düşünüyorum. Yine tavsiyelere açığım tabi.

@ampirikukumil Teşekkürler tavsiyeler için, bakıcam söylediğin yerlere de.
  • carmenta  (19.04.18 14:24:45 ~ 14:26:20) 
bak Marmaris'i salla. Doğrudan Akyaka'dan başla mevzuya.. Tekne turuyla sedir Adası'na da gidersin. Akyaka'dan fethiye, göcek, kaş olayına devam edersin. Marmaris'le vakit kaybetme


  • silah taciri  (19.04.18 14:32:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.