[]

3D Modelleme ve Üretim Süreci

Selamlar,

3D Modelleme sürecinden sonra tasarladığımız şeyi nasıl ürettiririz?

Yeni başlayan birisiyim süreci öğrenmek açısından soruyorum. Örneğin; Blender ile bir cam şişe modelledik. Bunu ürettirmek istiyoruz. Bu süreç nasıl olur?

 
kalibi varsa bu tur isleri yapan yerlerle gorusup, urettirebilirsiniz.
kalibi yoksa once kalip yaptirmaniz gerekir. onu da kalip ureten firmalar ile gorusup yaptirmaniz gerekir.

amac oncelikle nasil gorundugu ise 3d yazicilar belki size yardimci olabilir.
  • for the record  (18.04.18 14:37:11) 
Bu iş modellediğiniz ürünün ne kadar sayıda üretileceğine ve üretim metoduna göre değişir.

Örneğin modellediğiniz şey bir plastik parça ise bunu enjeksiyon kalıbı imal ettirerek ya da 3D yazıcı ile, alüminyum ise enjeksiyon ya da kütükten boşaltma yani talaşlı imalat ile ürettirebilirsiniz. Parçanın özellikleri ve sayısına göre onlarca çeşit imalat tipi var.
  • himmet dayi  (18.04.18 14:39:49) 
Malzemeye ve prosese göre değişir imalat yöntemi. Cam gibi amorf katıların imalatı metallere, polimer ürünlere göre çok daha farklı. Cam şişe kalıpla üretilebilir. Cam şişenin kalıbını çıkartmak gerekiyor. Cam şişenin boyutları özelse yeni kalıp imalatı pahalı olabilir. Bu kalıplar da kullanım sayısına göre çok farklı fiyatlara sahip oluyor. Blender dediğiniz plastik gövde ise plastik enjeksiyon makineleriyle üretilme şansı olabilir. Her şeyden önce tasarımların doğru olması ve analiz yapılması gerekiyor. Doğru tasarlanmamış ve analizi yapılmamış parçaları herkes üretmeyebilir. Bir de sayıyla ilgili. Bir tane cam şişe üretimini hiçbir imalatçı kabul etmeyebilir. En az 1000 tane sipariş verilebilir gibi şartlar oluyor. En kolayı direkt imalatçı bulup tasarımları ona vermek.


  • dissendium  (18.04.18 14:40:53) 
@dissendium selamlar, blender dediğim 3d modelleme yazılımı. bu yazılım üzerinden direkt üretilecek ürün için gerekli çıktıları alabilir miyim yoksa solidworks falan mı gerekir?


  • calmdown  (18.04.18 15:12:08) 
Bu, imalatçının kullandığı programa göre değişir. SolidWorks kullanıyorlarsa kendi çizimlerinizi onların programında açılacak şekilde dönüştürmek gerekebilir. Bu arada dediğiniz programı ilk defa duydum. Bahsettiğiniz program bir mühendislik yazılımı değil gibi görünüyor. Mühendislikte SolidWorks, CATIA, Creo gibi parametrik çalışan programlar kullanılıyor. Dediğiniz program imalat için uygun olmayabilir. Zaten imalat için genelde teknik resim çizilir. CNC'de üretim yapılacaksa SolidCAM gibi programlar da kullanılıyor.


  • dissendium  (18.04.18 15:38:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.