[]

Uzaktan Yüksek Lisans Bitirme Projesi

Arkadaşlar yaklaşık 1 ay sürem var, çok yayın okudum ama yazılı bir şey yok.
Çok fazla kaynak da yok, kaynağa bakmadan konu seçtim, pişmanım. Hocaya outline'a bile gönderemedim.

Benim merak ettiğim şu, tezlerden ya da dergipark'taki yayınlardan motamot alıntı yapabiliyor muyuz? Hocanın gönderdiği örnekte çoğu paragraf sonunda kaynak var. Bunu bu adam oradan yararlanıp kendi mi yazmış yoksa motamot alıntı mı anlayamadım bir türlü.
İki duruma göre de ayrı bir strateji uygulayacağım tabii.

Turniten'le yüzde otuzdan fazla benzerlik intihal olarak değerlendiriliyormuş. Bir yol rica ediyorum daha önce yapanlardan. Askerlik tecili için girmiş olsam da bitirmek istiyorum.

Konu bankalarda hedef baskısı. Konuyla ilgili kaynak ya da outline önerilerine de açığım.
Teşekkürler.

 
mota mot alıntı 40 kelimeden fazla olursa blok alıntı olarak göstermek zorundasın, 40 kelimeden azsa tırnak işareti içerisinde vermek zorundasın.

bir de özetlemek gibi bir olay var, bunun türkçesi ne olarak geçiyor bilmiyorum. adamın makalesini okuyorsun, dediği şeyi kendi cümlelerinle ifade ediyorsun. bu akademide daha çok tercih edilir mota mot alıntıya göre.

sana tavsiyem; ilk önce outline çıkar, başlıklar ve alt başlıklar hakkında düşün. sonra o başlıkların altını doldurmaya başla. kaynak konusunda çok sıkıntı yaşıyorsan sektörden insanlarla yarı yapılandırılmış nitel görüşme yapabilirsin ama her ihtimalde literatür kısmını doldurman gerekecektir. kolay gelsin.
  • marla is in my head  (18.04.18 12:07:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.