[]

Müsiad-Tusiad

Bu tür derneklerin faydası nedir ?
Hiç üye olan var mı ?



 
bu tur derneklerin amaci, uyeleri arasinda isbirliklerini artirmaktir. ayrica, uyelerin sorunlarini ilgili birimlere iletmek ve cozum bulunmasi icin baski olusturmaktir.

ayrica, bir baska neden de uyelerin birbirlerini kontrol etmeleridir. dostu yakin, dusmani daha da yakin tut gibi bir sey yani.
  • for the record  (18.04.18 08:50:19) 
bir kere bu tip derneklere kişiler üye olmaz, şirketler üye olur.

büyük şirketler toplu olarak çeşitli yerlere temsilci gönderirler (mesela Brüksel'de Avrupa Parlementosu, Ankara'da TBMM ve çeşitli yerlerde ortak temsilcilik açarlar. Mesela her şirket New York'a bir temsilcilik açmaz da Tüsiad temsilciliğini kullanır.

bunun dışında taleplerini tek tek değil toplu olarak dile getirirler, böylelikle karşısında kolay kolay kimse duramaz.

bir diğer avantajı da sivil toplum ayağına daha güçlü temsil. yani Boyner ceo'su olarak oturamayacağın bazı masalara Tüsiad başkanı olarak oturursun. Güler Sabancı'nın siyasi konularda söz söylemesi hoş olmaz, ama Tüsiad söyleyince durum değişir.

Müsiad'ın olayı bambaşka, ona çok girmek istemiyorum.
  • babilbaligi  (18.04.18 10:01:53) 
Standart dernekler gibi, bunların da amacı üyelerinin menfaatini korumak için bir araya gelmektir. Daha evvel gençlik temalı derneklerde gönüllü oldum. Uzun yıllar gönüllü çalıştım. Kazandıklarım; çevre, tecrübe, bilgi edindim. İş hayatına atılırken, hiç tecrübem yok demek yerine dernek faaliyetlerini, kongreleri, deneyimlerimi anlattım. Kaybettiğim bir şey olduğuna inanmıyorum. Belki zaman, emek, biraz da para. Bunlara da acımıyorum açıkçası.

Bahsettiğin dernekler patron dernekleri. Bunların da amacı iş dünyasının çıkarlarının korunmasıdır. Tüsiad'ın yanında Müsiad'ın kurulması mesela, muhafazakar çevrelerin kendilerini Tüsiad içerisinde ifade edememelerinin ardından kurulmuştur. Başka sebepleri vardır ya da olabilir. Bu dernekler kuruluş amaçlarının yanı sıra ellerinde ki gücü lobicilikte kullanabilirler. Siyasi amaçlar güdebilirler. Hukuk kuralları çerçevesinde kuruluş amaçlarına ulaşabilmek için her şeyi yapabilirler.

En yaygın olanlar Ticaret ve Sanayi Odalarıdır. Bunlarda sektörlerin çıkarlarının korunması için kanun ile kurulmuş bir nevi dernek, sivil toplum örgütleridir. Popüler olanları ise patron dernekleri...

Çok faydalıdır bu kurumlar. Her kurumda olduğu gibi doğru yönetildiklerinde büyük işler başarırlar. örnek: www.dunya.com yılların sorunu. ihracatın önündeki en büyük engel. çalıştılar, lobi yaptılar, hukuka uygun hareket ederek haklılıklarını dünyaya duyurdular.

Sen diyelim ki metal sektöründe bir KOBİ işletmesi ile faaliyet gösteriyorsun. Kendi yapında kavrulup müşteri kovalayıp çarkı çevirmeye çalışıyorsun. Bu tarz dernekler ile önce piyasayı tanırsın. Kendi sektöründe ki firmalar neler yapıyorlar onları öğrenirsin. Dernekler vasıtasıyla bir kaç metal firması bir araya gelerek proje yazıp ulusal ya da uluslararası fonlarda faydalanıp işlerini büyütürsün. derneklerin ulusal ağlarının yaptığı anlaşmaları kullanarak ihracat alanını genişletirsin. sektörde tanıdığın metalci firmalarla belki anlaşıp KOBİ olmak yerine bir şirkete dönüşürsün. Kapasiteyi birlikte artırırsın. Aklına gelebilecek her şeyi bağlantılar sayesinde gerçekleştirirsin.

Sivil Toplum Faaliyetleri çok önemlidir. Herkesin her şekilde dahil olması fayda sağlar. Günlük siyasi tartışmalara bile çözüm olur.
  • cliquot  (18.04.18 10:13:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.