[]

Cv olayları

>>Cv'ye el attım bu aralar. Düzenleyeyim dedim. Bir arkadaşım dedi ki 1 sayfa olsun cv. İkinci sayfaya bakmıyorlarmış.

>> Bu ne kadar dogru? 3 yerde calısma gecmısım var. İlk sayfaya sadece mezun oldugum okullar ve ilk iş deneyimim sıgıyor.Diğerleri ikinci sayfada.


>>> İş deneyimlerinin altında 3-4 madde ile orda ne yaptıgım vb yazıyor. Bunlar gerekli değil mi? 1 sayfaya sıgdırmak çok zor gibi bu durumda.


>>>İki sayfaya sıgdırmak iyi mi? Sizde nasıl durumlar?

 
anladigim kadariyla seninki tek sayfa da olabilir. "İlk sayfaya sadece mezun oldugum okullar ve ilk iş deneyimim sıgıyor.Diğerleri ikinci sayfada." bu nasil oluyor yahu :) kac okuldan mezunsun? bende iki okul var, sadece isimlerini- bolumleri yazdim gectim... liseyi falan yazmaya pek gerek yok.

internette baya guzel template'ler var, onlara bakabilirsin, muhtemelen bir sayfaya sigdirabilecegin bir template bulabilirsin :)
  • fakyoras  (17.04.18 20:18:00 ~ 20:19:32) 
Resmim var, adres,telefon bilgileri.Altında 3 okull. Biri lise. Bir tane de iş deneyimi. 1 sayfa doldu böylece.

@kuehles

Evet sertifikalar filan da var 5-6 tane. İki sayfa anca oluyor. Ama bir sayfa yapmaya calısacagım.
  • ırene adler  (17.04.18 20:19:42 ~ 20:21:43) 
iki sütun yapabilirsin.

benim cv de 2 sayfa ama sertifikalarimla filan kesinlikle sigdiramiyorum tek sayfaya ki iki sütun benim cv. gecenlerde bi HR görevlisine CVmi elden verdim. hiii 2 sayfa mi diye gözlerini devirdi biraz.

bir de sayfa bosluklarini daralt mümkün oldugunca. satir araligini da daralt mesela.


@irene adler
bir sey daha, benim is tecrübem ahim sahim degil, pozisyona bazilarini ekleyip cikariyorum.
fotografi en tepeye ufacik koy. adres vs. altalta degil yanyana olsun. bosa satir kapliyor vs vs
10 punto yeter bir de
  • kuehles blondes  (17.04.18 20:20:14 ~ 20:23:37) 
İki sütun yapınca çok yer kazanılıyor. Ben iş deneyimlerimi art arda ilk sayfaya yazıp, detayları, oralarda neler yaptığımı, sertifikalar, ödüller vs'yi ikinci sayfaya yazıyorum. Böylece, okunması gereken bilgilerin tümü ilk sayfada, detaylar ikinci sayfada oldu.


  • agluna  (17.04.18 21:00:12) 
Benimkisi iki sayfa. İlk sayfa okul ve deneyimler stajlar vs. ikinci sayfa da kullanabildiğim programlar, hobilerim, "skill"lerim vs. Çok da tatlı bir cvm var aslında, ifşa korkum olmasa atardım


  • dedi ayca  (17.04.18 22:17:27) 
lise falan konmaz robert koleji mezunu falan degilsen. ilk is deneyimin cok ahim sahim bir sey degilse onu da atip son ikisini tutabilirsin. resim de konmamali bence.

bir de once is deneyimi once sonra okul. sertifika falan da koyma isle alakali cok teknik bir sey degilse.

benim oyum bir sayfadan yana. ikinci sayfaya kimse bakmazdan ziyade (ben bakiyorum mesela) is ilaniyla alakasiz seylerle doldurulmus bir cv iyi durmaz. ve her turlu ilk sayfanin ilk yarisi en onemli kisim iyi bir izlenim birakmak icin.
  • hot potato  (17.04.18 22:33:08 ~ 22:37:48) 
Hocam 1 tane CV'in 1 tane de Resume'n olsun.
duruma gore onu verirsin. terimlere yabanci olanlar icin ozet geceyim, 1.si her detayin oldugu belge iken, 2.si kariyerinizin ozeti niteliginde sizi o pozisyon icin one cikaran bilgilerin yer aldigi belge.

  • jedilance  (17.04.18 23:35:32) 
Bir sayfaya dünya kadar bilgi sığdırabilirsin. 20 yıllık ve 10 farklı yerde iş tecrüben yoksa sorun olmamalı. Hobi olarak kitap okuduğunun çok önemi yok örneğin.
Max 2. Daha fazlasını bırak okumayı, göz gezdirmek bile çok zor ihtimal.

  • burfak  (18.04.18 10:31:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.