[]

Ösym Sınav Görevi EKPSS

Merhaba,
Her nasıl olduysa ben EKPSS'yi E-YDS gibi yapılması konuşulan (ve hatta belki artık yapılan E-ALES) sandım, göreve başvurdum. Görev çıkmış. Okuma, işaretleme görevi. Şimdi düşünüyorum engelli arkadaşlarımız için böyle bir görevde olmak güzel bir şey. Ama bir yandan da önemli bir sorumluluk. İlk sınav görevim olacak. Tam olarak EKPSS için ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Altından kalkamayacağım bir sorumluluk olacaksa arkadaşlarımıza da ayakbağı olmak istemem, daha iyi yapacak birilerine verilsin düşüncesiye görevi iade etmeyi düşünüyorum.

Daha önce bu görevde bulunan, kendisi ya da yakını EKPSS'ye girip yardım almış arkadaşlar var mı burada?

 
yerinde olsam böyle güzel bir görevi iade etmezdim. okumanın akıcı olduğunu düşünüyorsan hiçbir sıkıntı yaşamazsın. bir arkadaşım sağ kolu kırık olduğu için sınavın birinde yardım almıştı. aptalın tekini vermişler. x'in karesi diyormuş mesela, yazıyla x karesi yazıyormuş. baya sorun yaşamış. bu tip insanları bile sınava veriyorlarken çok da şeeyapma. senin yerine beterin beteri de denk gelebilir.


  • burty  (17.04.18 11:29:26) 
2 gözetmen oluyorsunuz. Diğer gözetmenin okuma yeteneği iyiyse o okur, siz işaretleme yaparsınız.

Tabii adaın engel durumu önemli. Bazısının kolu olmuyor ama kendi okuyabiliyor ve sadece işaretleme yardımı istiyor. Bazısının ayağı olmuyor ama her işlemini kendi yapıyor.
  • piotr  (17.04.18 11:35:41) 
Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar. Peki diğer ösym görevlerinden farklı olarak ücretinde farklılık var mı ekpss görevinin? Önemli değil benim için de, merakımdan soruyorum.


  • deveyi diken adamin ta kendisi  (17.04.18 11:41:11) 
2 gözetmende salon başkanı ücreti alır.


  • piotr  (17.04.18 12:44:18) 
ben ösym sınavlarında iki kere engelli salonuna düşmüştüm. birisinde tekerlekli sandalyeli bir kaç öğrenci girdi, biz hiç bir şey yapmadık sınav süresince. sadece masaların ona göre yerleştirilmişti.

bir de ya şeker ya da astım hastasına girdim. onda da yanında da bir aplikatör vardı. biz gene bir şey yapmadık.
  • halanne  (17.04.18 13:16:37) 
ben de birkaç kez e-kpss'ye girmiştim. hatırladıklarımdan birinde arkadaş görmüyordu, salon başkanı okudu ben öğrencinin dediklerini işaretledim.

bir diğer görevde ise arkadaş mercek gibi bir alet yardımıyla soruları kendisi okuyabiliyordu ancak cevap kağıdındaki kutucuklara işaretleme yapamıyordu. onun söylediği cevapları işaretlemiştim.

bu arada daha iyi yapabilecek birisine mi görevi devretsem acaba diye kaygılanmanız bile görevi layıkıyla yerine getireceğinizi gösteriyor. kolay gelsin
  • yemrem  (17.04.18 13:36:27) 
e kpss değil de üniversitede bi çok görme engelli arkadaşla birlikte sınava girdim. test usulu de vardı klasik de. açıkçası biri bana şu an soruyu okuysa vs anlamayabilirim illa okumak isteyebilirim ama onların dinleme algısı bizden farklı oluyor. okuma işaretleme dediğine göre görme engellidir sanıyorum. ha yok sadece kolundan vs engeli var ise o okur sen işaretlersin. ben de ilk gittiğim seferde napcam yaa ben demiştim ama korktuğum kadar zor geçmemişti.


  • elorelia  (17.04.18 13:42:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.