[]

Tax Free Sorusu

Almanyadan alışveriş yaptım tac free formu vs gerekli belgeler tamam ancak ; Almanya 'dan Fransa'ya geçeceğim sonra Türkiye'ye döneceğim geri ödemeyi başka ülkeden (Fransa) alabiliyor muyum?




 
Almanyanın vergisini niye fransa ödesin ki? Alman Gümrük Polisinin(Zoll) onaylaması lazım o belgeyi.


  • kobretti  (17.04.18 03:16:33 ~ 03:16:48) 
global blue ise tr ofisi ödüyor burada


  • habula  (17.04.18 03:19:16) 
@kobretti baya bilmeden sallamis:)

ABden cikis yaptiginiz son ulkeden alabilirsiniz.
Almanya ve fransa tek bir gümrük AB sayesinde.


Do I have to leave the EU straight away from the country where I purchased goods?
No. You can buy VAT-free goods even if you are going to be visiting other EU countries before you finally return home, as long as you actually leave the EU with the goods within the time limit. You have to get your documents stamped by a customs officer at the point of exit of the EU – not necessary in the same EU country where you bought it.
  • kuehles blondes  (17.04.18 10:09:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.