[]

1password kullanan var mi?

selam,

sifre yonetmekten biktim :) 1password kalmis aklimin bir yerlerinde, muhtemelen bir ortamda muhabbeti gecmistir.

kullanan var mi? telefonuma ve evdeki bilgisayara eklenti/uygulama filan kurdum diyelim. is yerindeki bilgisayara eklenti kuramiyoruz, orda nasil yapiliyor? veya bi arkadasimin bilgisyaarindan bi hesaba girmek isteyince ne yapmam lazim?

artilarini eksilerini degerlendirelim mi ?

 
yakında onu da koruyamadık üzgünüz derler gibime geliyor


  • acetaminophen  (16.04.18 20:38:27) 
ben lastpass kullanıyorum,

chrome'daki kayıtlı parolaları safari'ye aktaramadığım için.

içim rahat değil, ama güvenilir diyorlar.

eklentiyi kurduğun bilgisayardan mail, şifre giriyorsun. belli saatlik açık kalsın seçeneğini seçiyorsun.

açık olduğu sürece, kayıtlı şifrelerine, uygun sitelerde ulaşıyorsun.

eksisi, güvenilirlik.

artısı, her yerde istediğin şifreye ulaşabiliyorsun işte :)
  • bir ileti paylastim  (16.04.18 20:50:08) 
1pass, roboform, dashlane, kaspersky vb. hepsini denedim. En iyisi şimdilik lastpass.


  • malheiros  (16.04.18 20:57:36) 
lastpass +1


  • burya  (16.04.18 21:00:05) 
Lastpass daha once hacklenmis birkac kez. Nasil guvenebiliriz ki ?


  • fakyoras  (16.04.18 21:23:26) 
lastpass olayında şifreleri ele geçirmediler - şifreleri ele geçirmeye yönelik bazı bilgiler topladılar diyelim, ama bunlar da makul sürede bir şeyler yapmaya yetecek bilgiler değil. en azından lastpass'in söylediği bu.

şeytanın avukatlığını yapmak istemiyorum ama ben "nasıl güvenebiliriz ki?" sorusunun yeterince iyi bir cevabı olduğuna inanmıyorum. sülalemizi bilen google'ın bile başına da iş gelebilir, daha önce iş gelmiş ve bize söylememiş olabilirler, daha kötüsü farketmemiş de olabilirler. güvenliğiyle meşhur apple'ın icloud'u diğer güzel örnek. yine de bunlar lastpass'i aklamıyor o ayrı.

şifre yönetici seçerken "hangisi iyi?" yerine "bana uygun olan hangisi?" şeklinde gitmekte fayda var. mesela keepass şifreleri bir sunucuda tutmuyor, sorumluluğu kullanıcının elinde. bu durumda "keepass hacklenmiş" diye korkmaya gerek yok - ama sürekli farklı cihazlar kullanan biri bunu tercih etmeyebilir. 1password'de ise durum tam tersi, online değilsen şifrelerin de yok.

hesaba katacak bir sürü kriter var: mobil uygulamaları iyi mi, canımın istediği yöntemle 2-factor doğrulama yapabiliyor muyum, ek özellikler istersem premium üyelik gerekiyor mu vs. bunlara bakmak lazım. benim lastpass'de 100'den fazla hesabım var, şu an başka servise taşınmak ölüm geliyor. bunun dışında bir araba dolusu kıl-tüy seçeneği var, bu da beni biraz çekiyor.

teknoloji siteleri password manager incelemeye bayılıyor, bu linklerden de karşılaştırmalara bakabilirsiniz:

www.cnet.com
lifehacker.com
www.techradar.com
www.pcmag.com
  • celeron 300a  (16.04.18 21:57:53 ~ 22:46:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.