[]

araç temiz

Merhaba galyalılar,




 
güzel işte, nazarı çıkmış.
normal arabalara nasıl temizleniyorsa sen de öyle yap
eninde sonunda en azından park halinde birisi istemeden de olsa zarar verecek zaten.
  • acetaminophen  (16.04.18 14:26:47) 
Kaput filmini kesin yaptır. Şimdi o bir tane olan yer 1 sene sonra birsürü olacak. Ben çok pişmanım yaptırmadıpıma.


  • kompisko  (16.04.18 14:30:52) 
Hocam kaput filmi çarpışma sırasında tehlike yaratabilir diyorlardır. Bükülme noktalarındaki dirençleri bozma ihtimali var deniyordu.

Ben kendi sıfır aracımı hiç fırça ile yıkatmamıştım. Bu kılcal çiziklerden kaçınmak için. Sadece su ve şampuan ile yıkatıyordum..
  • chaoslord  (16.04.18 14:43:56) 
uzun yol gidiyorsan kaput filmi yaptır. seramikte kaplat. keşke aldığın gibi yapsaydın. küçük çizikleri kafaya takma insanın içi acıyor ama engel olamıyorsun.
sonax ve meguiars iyi yıkamacılardır. ancak fırçayla araç yıkatma boyada izi kalıyor .

  • mikahakkinen  (16.04.18 14:49:58) 
uzun yol gitmiyorum genelde, fakat illa ki senede 4,5 defa gidilir. kaput filmi için, sökülürken boyaya zarar verdiğini söyleyenler var.

Profesyonel araç temizleme ürünlerini ,kullandığınız, tavsiye verdiğiniz ürün var mıdır?
  • kozm  (16.04.18 15:29:42) 
kaput filmi zamanla renk farkı oluşturabiliyor. bunun yanında kaliteli değilse basınçlı suda çıkabilir. bunun dışında boyaya zararı olduğunu duymuştum.

arabayı yeni aldıysan baştan aşağı seramik kaplama yaptır derim.

araba bakımına hasta olan birisi olarak kullandığım ürünler şöyle.

şampuan olarak megiuars sarı şampuan yada kenotek brillant wash.
hızlı cila kenotek showroom shine (bu çok iyidir. yıkadıktan sonra araç üstünde katman bırakarak kirlenmesini geçiktirir.)
jantlar için valet pro dragons breath (biraz pahalıdır ama piyasadaki en iyi ürünlerden. ph nötr)
iç aksam için chemical guys'ın ürünlerini tavsiye ederim. ama araç yeni olduğu için iç kısıma birşey sürmemeni öneriyorum.

araç yıkamak için yıkama eldiveni almalısın. megiuarsın mikrofiber eldivenini kullanıyorum ama piyasada daha güzel eldivenler var.

kurulama bezi içinde güderi bezleri tavsiye etmeni öneriyorum. piyasada kurulama bezi yada havlusu olarak geçer.

arabanda 4-5 tane mikrofiber bez bulundur. marketlerde satılan 3lü 5li satılan renkli bezler yeterli.

internetten alışveriş yapabiliyorsunuz. www.parlatanadamlar.com

ürünleri ben burdan kendi yerlerinden alıyorum. izmirde yerleri.

bana özelden istediğini sorabilirsin. bu konuda oldukça bilgili sayılırım :)
  • false pretension  (16.04.18 15:53:41 ~ 15:56:34) 
@false pretension çok teşekkürler dostum. Rahatsızlık vermek istemem, soracağım şeyler mutlak olacaktır. Saolasın


  • kozm  (16.04.18 16:00:48) 
Ben de ilk aldigimda senin gibiydim saatlerimi harcardim yikamasina temizliğine. Ufacik cizik olsa canim sıkılırdı günlerce. :) Baktım ki kimse önemsemiyor millet fırçayla girişiyor, toz toprak eksik olmuyor saldım gitti. Evde bir sürü megiuars 3m sonax zımbırtıları var. Fırça değdirme yeter. Araba bu ufak tefek seyler geliyor başına. Kaput filmi sıfır alınca yaptırdım yaptırmasaydım da olurmuş taş sekmesinde yine geçirebiliyor ayrıca kaliteli taktırman gerek, güneş ışığı gecirmediginden ton farki yapar, sökmesini cok titiz yaptirmalisin boyaya zarar vermemeli. Bir arkadaş corsasına yaptırdı 2 sene sonra kaputun boyasinin anasini ağlattı mahkemelik oldular bayii ile.
Millet eşşek gibi biniyor arabasına dostum, fazla anlam yükleme olursa da nazarlik olsun.

  • karacigerim vur kadehlere  (16.04.18 16:54:04) 
iyi kalite film taktirmazasan 2-3 senede sarariyor kesinlikle. bizdeki arac beyaz, gecen ay camurluk degisti ve sadece camurlugu yeniden film cekildi. kaput ustundeki film ile arasinda ciddi renk farki var su anda, yeniden komple yaptirmam gerekecek.

onun disinda ilk 1-2 sene uzerine titriyorsun, sonar yeni modeller cikiyor gazin kaciyor. bir de ustune dustukce problem oluyor, ben ne zaman kafaya takmamaya basladim araba arizalari azaldi resmen, artik sallamiyorum. takma kafaya.
  • cooperr  (17.04.18 02:39:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.