[]

Başarılı bulmadığın kişiden etkilenmemek kötü bir şey mi?

Selamlar,

Geçenlerde gerçekten boşa zaman harcadığım birisiyle tartıştık ve aramızdaki flörtümsü ilişki bitti. Kızdan zerre etkilenemedim çünkü bir hayat amacı ya da bir başarısı olduğunu düşünmüyordum.

tartışma biraz hararetlenip o hakaret etmeye başlayınca ben de kendisine "boş insan" dedim, sonrasında "insanları sadece kendileri oldukları için ve sana değer verdikleri için sevmelisin" gibi laflar etti ve hakaretlerine devam ettiği için ilişkiyi tamamen kestim.

sonradan bunu dediğime biraz üzüldüm ama birisinden etkilenmem için bunlara önem veriyorum sanırım ve başka türlü de olmuyor. yani "ne yapıyorsun" dediğimde "tüm gün evde boş boş oturdum, canım sıkıldı, yapacak bir şeyim yok" diyen birisinin ne bana ne de benim ona katabilecek bir şeyimiz olduğunu düşünmüyorum.

bu kötü bir şey mi sizce? sizde nasıl ilerliyor bu?

 
ben size katılıyorum. geçici olarak depresif bir dönemde vs değilse eğer boş oturuyorum diyen ve bundan rahatsız olmayan birinden etkilenmezdim,ne yalan söyleyeyim. sebebi bilinen sebeple aynı bana kalırsa, soyun devamı için daha iyisini tercih etme içgüdüsü. iyi yapmışsınız.


  • pushing up the daisies  (16.04.18 12:33:24) 
Hiç kötü bir şey değil. Boş insanlar için canınızı sıkmayın.


  • taktikmaktikyokbambambam  (16.04.18 12:39:49) 
ben de sizin gibiyim, başarılı ve azimli insanlar gözümde 1 tık daha önde ve çekici. resmen ilgi duyamıyorum, ha ben çok mu şeyim. değilim ama böyleyim maalesef :/


  • damla sakızlı dondurma  (16.04.18 12:58:14) 
Etkilenmemek de sıkıntı yok da aşağılamak hoş değil.


  • red g  (16.04.18 13:01:11) 
Durum normal ama bunu kotu sekilde, asagilayarak ifade etmissin gibi geldi. O da altta kalmamak icin hakaret etmis gibi sanki.

Yoksa tabi haklisin bence.
  • kuehles blondes  (16.04.18 13:03:03) 
başarılı bulmadığın insanlardan etkilenmemek kötü bir şey değil, aksine doğal. ama o insanlara boş insan şeklinde hakaret etmek kötü bi şey.


  • aquarium  (16.04.18 13:11:11) 
Başarıyı tanımlamanız lazım. Mesela eski kız arkadaşım eviyle ilgili pratik çözümler yapmıştı ve mobilyalarının bir kısmını kendi tasarlayıp evde kendi yapmış ve ikea halt etmiş yaptığı süsler vardı. İsterse elinden çok şey gelebilirdi istemiyordu yapacak birşey yok. He iş hayatında da bir başarısı var ama iş işte bana birşey ifade etmiyor.


  • guitarissimo  (16.04.18 13:26:31) 
Sen kendini fazla abartıyorsun.


  • [GODDARD]  (16.04.18 14:07:55) 
@kuehles blondes baya yanlış gelmiş, yazdığım gibi o birkaç hakareti saydırdıktan sonra ben bunu söyledim.

zaten hakaret ettiğim için sonradan özür diledim fakat o hakaretlerine devam etti, bu yüzden konuşmayı tamamen kestim.


@acemi madalya takanı bulamamışsın demek ki, benim 6 oda dolusu madalyam var mesela.

@guitarissimo işte bunun gibi pratik zekalı çözümler olsun, akademik başarısı olsun, girişgenliği vs. gibi sosyal iletişim ve beceri konuları olunca hoş geliyor. çünkü tipik bir prenses olarak yetiştirilmiş, her şey önüne gelmiş, eve gidince sürekli tv izleyen "couch potato" bulmak çok kolay.

@[GODDARD] dayanaksız bir varsayım.
  • notinhere  (16.04.18 14:35:48) 
@e bana nick birakmamissiniz zalimler

buraya tüm konuşmaları koymamın bir anlamı yok, yukarıda özet geçtim, ilk önce o üst üste hakaret etti, sonrasında ben dayanamayıp bunu söyledim diyorum, ısrarla hayır sen kesin haksızsındır diyorsunuz. karşı taraf ona anlattığım (bana göre) özel olan anılar hakkında bile hakaret edince kendini tutamayıp bunu dedim. zaten yazdıklarımı okuyup başka bir anlam çıkartacaksanız cevabınızın bir önemi kalmıyor ki.

ayrıca verilen cevapların içeriğine göre cevaplar verdim, yapıcı bir cevap yoksa okumak bile zaman kaybı. "bana madalya takan olmadı" cevabına nasıl bir cevap vermemi bekliyorsunuz mesela?
  • notinhere  (16.04.18 16:10:05) 
mesela, işsizse ve iş bulamıyorsa, sizin için boş insan mı oluyor? dolu tanımınız, iş güç sahibi olmak mı?


  • nice tnetennba  (16.04.18 19:03:17) 
@nice tnetennba hayır tabi ki, benim örneğimde evde oturuyorum diyen kişinin bir işi ve yapması gerekenleri vardı. dolu tanımım boş zamanlarında bile yapacak bir uğraşının vs olması.


  • notinhere  (17.04.18 10:52:22) 
Degil.

Ben de hayatta bir amaci olmayan insanlardan hazzetmiyorum. Cok hirsli olmalari degil istegim. Ama yani Acun izleyip Seyma Subasi'na gipta ile bakan, onu takdir (!) eden bir sevgilim olmustu. Cocuk ne müzikten anlar, ne dizi bilir, ne film bilir; 28 yasina kadar ot gibi yasamis gelmis. E fazla uzun sürmedi haliyle. Birbirimizi tanima safhasinda sogudum ben.
  • chitosan  (17.04.18 11:44:15) 
Sizin yazınızı da verilen cevapları da okudum. Öncelikle maalesef kavgada "yumruk" sayılmıyor. Bir defa hakaret başlayınca her iki taraf da eteğindekileri döküveriyor. Birinci ders, daha sakin tartışabilmeyi öğrenmek. Zaten ayrılasınız varmış. "Başarılı bulmadığım" demişsiniz de sizin bence anlatmak istediğiniz "hayatında bir hedefi olmayan insan" sizi etkilemiyor. E bence bu da anlaşılır bir şey. Başarılı deyince "kime göre, neye göre" bir sürü öznel fark giriyor araya.
İkinci ders; daha flört aşamasındayken öğrenmişseniz "boş insan" olduğunu, yol yakınken ve de tartışmadan önce frienzone, sonrasında uzaaak friend şekline dönüştürüp yolları ayırmak. Tabii burada yine birinci derse dönüyoruz. Sinirlenmeden, hakaret etmeden.
İnsanoğlu sadece güzellikten etkilenmiyor ki, partnerimin tek kıstası güzellik olsaydı alınırdım. Dolayısıyla bizi birbirimize bağlayan en önemli şeylerden biri hayata nasıl baktığımız olmalı sevdiceğimle.
  • SiyamkedisiZorro  (17.04.18 11:55:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.