[]

yurtdisindan gelip ilk kez Türkiye'de araba kullanmak

bahsettigim sehir Ankara. Birkac senedir Avrupa'da araba kullaniyorum ama hic Türkiye tecrübem yok.
Baskalarina bagimli olmaktan sikildim ulasim konusunda ve bu geldigimde araba kiralayacagim Ankara'da. Sizce yapayim mi? Kiralarsam neye dikkat edeyim trafikte? Beni cok geren bir konu oldugundan emin olamadim.



 
Biraz fazla korna yersin arkandan, 2. güne sende suyun akışına uyarsın.


  • John Bloor  (16.04.18 12:03:11) 
ankara trafiği istanbul ve izmire göre daha akıcı. çevre yolunu kullanırsan dönüşleri kaçırma. şehir içi normal şehir trafiği.


  • mikahakkinen  (16.04.18 12:12:27) 
kurallara yüzde yüz uymayı denemek risk getirir türkiye'de


  • burya  (16.04.18 13:08:16) 
Büyük şehirlerden sadece Ankara ve İzmir'de araba kullandım. Söylenildiği gibi Ankara trafiği akıcı. Minibüslere biraz dikkat etmek gerekiyor. Onun dışında navigasyon size zaten ne yapmanız gerektiğini söylüyor. Geçiş üstünlüğü vb. düşünmeyin, çarpmadan nasıl gidebileceğinize odaklanın. Dolayısıyla geçiş hakkı sizde olmasına rağmen başkalarına yol vermekten gocunmayın.


  • throw down the sword  (16.04.18 13:13:29) 
Yaya geçidinde durma. Yayayı öldürme riskin var. Sen dururken yanından geçen durmaz, ezilirler. Takip mesafesine de uyma. Araya girerler sürekli. Onun dışında başka bir şey yok. Sinyalden falan ceza yeme şansın sıfır.

Bir de Ankara'da rte konvoyuna denk gelirsen kenara çektirirler, arkanda bir polis motordan bağırıyorsa yol ver geçsinler.
  • bos gezenin bos ustasi  (16.04.18 13:14:07) 
İlk gün biraz tereddütlü sürüyorsun, ulan dönel kavşakta yol versenize falan diyorsun, sağdan gelen arabaya yol veriyorsun, ikinci gününde kurallara uymamaya başlıyorsun çünkü kurallara uyarsan gideceğin yere 1 saat geç gidiyorsun küfür yiyorsun. 3. gün sen de küfür etmeye başlıyorsun.


  • mirafiori  (16.04.18 13:46:38) 
kavsaklarda yol hakkı sizde olsa bile 2 kere düşünün, kural olarak yol kimin olduğu değil kimin önce geçeceğine göre bir kural var türkiye'de.


  • dovletbizebokmir  (16.04.18 13:47:58) 
tüm cevaplar icin cok cok tesekkürler. tecrübemi de paylasmak isterim.

bu duyurumdan sonra 2 konuda cok kez uyarildim. Birincisi kornaya basma aliskanligi Almanya'da yok. Son bir senede 5 kereye kornaya basmamisimdir. Öyle olunca TR'de önüme bir araba kirinca vs lönk diye kornaya basma refleksim yok.

Ikincisi yola atlayan yayalara yol vermem, simdi yolun ortasinda bekleyen birini görünce ister istemez gerilip duruyorum gecsin diye. ama bu sekil durunca, takip mesafesi korunmadigindan arkadan carpilma riski yüksek oluyormus. Allahtan basima gelmedi.
HErkese iyi günler
  • kimse  (13.08.18 12:38:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.