[]

Altın hesabı ve normal altın almak arasında fark var mı ?

Merhabalar arkadaşlar.
Her ay 2000 TL civarında birikim yapmak istiyorum, halihazırda biraz param var. Bunu tl olarak değerlendirmek yerine yatırım yapmayı düşünüyorum. Uzun vadede en güzel yatırımın da altın olduğunu düşünüyorum. Ama maddi olarak elle tutulur bir şekilde muhafaza etmek istemiyorum. Altın hesabı actirirsam diğer türlusünden bir farkı olur mu ?

Bir de hangi bankayı kullanmami önerirsiniz ?
Teşekkür ederim zahmet Edip yazan tüm arkadaşlara.

 
fiziki olarak altın alırsan saklama mevzusu sıkıntılı.
altın hesabı alırsan çalınma veya kaybolma durumu yok. bu durumda altın hesabı açmak mantıklı. altın hesabında dikkat edeceğin tek şey, haftasonları ve hafta içi piyasanın kapalı olduğu saatlerde alım satım yapmayacaksın.

  • sutlu nescafe  (15.04.18 11:09:18) 
bir farkı yok diye biliyorum ben, hatta her an elin altında olması ve anında satabilmek gibi avantajları da var.

banka konusunda ise, çalıştığınız yani maaşınızın yattığı bankada durmasında fayda var, en hızlı giriş çıkış yapılabildiği için. faizler sanırım hepsinde aşağı yukarı aynı.
  • halanne  (15.04.18 11:09:35) 
Bankadan almak istediginde altin vermiyor. Once onu o kurdan bozup veriyor. Onun disinda bir fark yok.


  • ykyt  (15.04.18 12:18:48) 
denizbank veya teb'de altın hesabı açtır. ayda 1 gittiginde mevduat bağla, %1-2 arası ek getirisi olur.


  • 507  (15.04.18 13:27:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.