[]

polonya'da iş bulup yaşamak

imkanınız olsa yapar mıydınız bunu?

1.5 aydır burada bir şehirdeyim, insanları şehri falan her şeyi çok sevdim. burayı seviyor musun diye soranlara burada yaşamak istiyorum diyorum. onlar da o zaman iş bulsana diyorlar. ben de kolay mı öyle diyip geçiyordum.

dün yine bunları derken evet kolay dediler. elektrik elektronik mühendisiyim. uluslararası çalışan firmalar varmış. türkiye ile çalışan da vardır dediler. polonyalılar zaten avrupa'ya göçüyormuş eleman sıkıntıları varmış. internetten, yüz yüze başvur dediler, gerekirse yardım ederim diyen oldu.

şimdi de kafam karışık. kısa süre sonra türkiye'ye döneceğimi bildiğim için buralar güzel geliyor olabilir mi? çalışırken umduğumu bulamazsam? işimi sevmezsem? çok büyük bir fırsatı mı tepiyorum yoksa?

burada yaşayan çok az türk var, neden olabilir? düşüncelerinizi öğrenebilir miyim?

 
Benim bir arkadaşım Erasmus ile gitti. Bilgisayar mühendisi kendisi. Sevgilisi de oradan. O yüzden Krakow'da yaşıyor birkaç yıldır. Sevgilisi olmasa yaşayacağını sanmam. Seni oraya bağlayan somut bir şeylerin olması lazım. Bir de ülkeyi gerçekten sevmen, bağlanman lazım.

Ben Avrupa'da yaşamak için Almanya, Fransa ya da İngiltere'yi tercih ederdim ama şartlar iyi olacaksa neden olmasın. Denenebilir.
  • dissendium  (15.04.18 00:44:36) 
cünkü polonyalilar baya irkci ve cok dindarlar. (genelleme)

ayrica is arayabilirsin, benim anlamadigim, umdugunu bulamazsan geri dönersin trye neden büyük bir sorun olsun ki?

ekleme: polonyalilar gercekten insaat ustasi, tesisatci filan hep :D
  • kuehles blondes  (15.04.18 00:44:45 ~ 01:03:10) 
Polonya Avrupa'nın Batman'ı olabilir çünkü bütün inşaat işçileri Polonyalı. Çok süper bi memleket olsa kimse terk edip batı avrupa'da çalışmazdı zaar.


  • bos gezenin bos ustasi  (15.04.18 00:54:07) 
Abb elektrik Arge merkezi var Krakow da onu bir araştırın isterseniz.


  • kismisolungac  (15.04.18 01:10:40) 
"biz ara eleman ülkesiyiz mucit çıkaramayız" diyen bir o.ç. vardı ya hani, o lafı sonuna kadar hakeden ülke Polonya'dır. Kieslowski hastasıyım, dekaloglar falan Polonyaya Polonyalılara sempatim vardı. Gel gör ki İngilterede o sempatiyi biraz kaybettim. adamların hepsi işçi. erkekleri kamyon şoförü, inşaatçı, garson, fabrika işçisidir. Kadınları yine temizlikçi, garson, çocuk, yaşlı bakıcısı vs. Sanırsın bunların ülkesinde savaş var, kitlesel göç yapıyorlar. Bizdeki darbeler, tutuklamalar vs onlarda olsa demek ülkelerinde adam kalmayacak. Erkekleri tamam boy pos yerinde ama biraz biraz öküzümsü. Sorry, thank you çok az kullanıyor, İngiltere gibi ülkede göze batıyor haliyle. Trende vs camı kapatır mısın? diye rica ediyorsun, çaaat diye bi kapatıyor, tüm vagon yerinden zıplıyor sanırsın işid bomba patlattı. Ulan insan gibi nazikçe kapatsana şunu. Keza yüksek perdeden cep telefonuyla konuşmaları vs. Bizim gurbetçilere katlanan almanlara empati yaptırıyorlar yeminle. Bir de unutmadan geçmeyim: tamam inşaatta çalışıyorsun haliyle üstün başın pislenecek, ama işçi elbisesi gündelik elbise diye bir şey var. İşin bitince değiştir: giy kotunu t-shirtünü git evine. Niye inşaat tulumuyla üstün başın pis dolaşıyorsun. Ulan Londra merkezde yapma bari pezevenk:)İnsan utanmaz mı anasını satayım. Sırt çantan var işte 2 parça insan içine çıkmalık kıyafet koy, eve dönerken giymelik diye. Kadınları güzel, tanrıça gibi olanlar var. Onlara laf yok. Tescosundan Sainsburysine tüm marketlerin Polish reyonu var. Bazı semtleri bildiğin Polonyaya çevirmişler. Polonyaya bizzat gitmedim ama biraz ırkçı olduklarına birebir arkadaşlardan işittim. Özellikle esmerseniz küçük yerlerde problem olabiliyormuş. Mülteci vs diye laf atmalar, gecelerde yanınızda Polonyalı kız varsa bulaşmalar vs. Büyük şehirlerde yaşanır diye tahmin ediyorum insanlar daha açık görüşlüdür, özgür bir toplum zaten. O göç edenler de muhtemelen taşra şehirlerde yaşayanlar, bizim anadolunun köyünden Almanyaya gidenler gibi. polonyada sürüneceğimize gidelim berlinde Londra da sürünelim, hem sosyal yardımlarla ihya oluruz diye düşünenler büyük ihtimal.


  • neck_and_neck  (15.04.18 02:31:02) 
"çalışırken umduğumu bulamazsam?"
bu normal bir sey. calisma hayatin boyunca an ez 15 kez umdugunu bulamaycaksin

"işimi sevmezsem?"
baska is ara?

"çok büyük bir fırsatı mı tepiyorum yoksa?"
ortada bir firsat gormuyorum

"burada yaşayan çok az türk var, neden olabilir?"
cunku polonya geri kalmis bir avrupa ulkesi. son 10-15 yilda belki eu fonlariyla biraz toparladilar. zaten dendigi gibi yabancilara acik degil toplum olarak ve is piyasasi olarak. bu durumda kim niye gitsin.

"düşüncelerinizi öğrenebilir miyim?"
ise basvur basvurmak istiyorsan en kotu ihtimalle almazlar.
  • hot potato  (15.04.18 03:50:40 ~ 03:50:55) 
kışını da gör bence öyle şeyap.


  • yuto  (15.04.18 13:58:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.