[]

Diş Hekimine ortak olma konusuna ne diyorsunuz?

Bir arkadaşım var. Diş hekimi. Geçen yıl mezun oldu. Kırıkkale'de çalışıyor bir yerde. Kendi yerini açmak istiyor. Ama sermayesi yok. Galiba bankalar kredi vermiyor ona.

Bu konuda ona ortak olup, iş yapmak mantıklı bir yatırım olur mu sizce? Yüksek rakamlarda aylık bir beklentim yok. Minimalist yaşayan bir insanın. Bardır, eğlencedir vs bana ters şeyler. Hayatımı sürdürsem yeterli olacaktır.

Batma riski az mıdır sizce? Güven sorunumuz yok. Geliri nasıl dağıtacağız kısmını şu anda düşünmedik. İşte kar payı alacağımdır.

 
ortaklık zor bence. bir gelir modeli nasıl olacak? batmaz bence ama geliri paylaşması zor. sonuçta bu emek üzerinden elde edilen bir kazanç. diyelim sen 100 bin ateşledin. sen o parayı kazanınca ortalık bitecek mi? hayatı boyunca kazancını paylaşmak istemez kimse. borç ver istersen.


  • nick bulamadim  (13.04.18 21:21:01) 
Bankalar kredi vermiyorsa sen niye veriyorsun?


  • chavezding  (13.04.18 21:21:23) 
uzun vaadede senin açından kötü plan. çünkü bir yer açmak için çok büyük bir sermaye gerekmiyor, bir yerden sonra arkadaşın sana kar payı vermek istemez.


  • nossrat  (13.04.18 21:22:25) 
çünkü arkadaşımın garanti bir mesleği var. benim hayatım sisli. ayrıca işi görülsün diye de veriyorum tabiki. ben iş kurup ne yapacağımı bilemeyebilirim. yürütemeyebilirim.

gelir dağılımını illa ki bir formülle çözeriz diye düşünmüştüm. ömür boyu gelirini paylaşmak zorunda değil elbette. fakat bir noktaya kadar zaten para kazanmış olacağız. o birikimle o noktadan sonra yollar ayrılabilir veya ekstra bir işe daha girilebilir. gibi gibi.

teorik konuşuyorum ben de zaten. oturup da geliri şöyle yada böyle dağıtırız vs diye konuşmadık.
  • matrix  (13.04.18 21:28:58) 
su an icin mantikli ama ilerisi icin cok soru isareti var. para kazanmaya baslayinca arkadasiniz verdigin parayi odeyip seni cikarmaya calisacaktir. tum isi ben yapiyorum, o bir sey yapmiyor olacak ki zaten oyle olacak.

bunu goze aliyorsaniz girin.
  • oscar  (13.04.18 21:50:34) 
arkadaşın ciro içerisinden maaş alsın aylık olarak sen alma ve geliri paylaşın. en uzun ömürlüsü bu olur.

onun emeği senin sermayen.
  • susadım çeşmeye varmaz olaydım  (13.04.18 21:53:28) 
susadım'ın dediği gibi mekan tamamen sana ait olacak, arkadaşın da maaş alacak, tek mantıklı yol bu.

Onun dışında banka birine kredi vermiyorsa bir bildiği vardır deyip çekiliyorum.
  • i was made for you  (13.04.18 22:00:41) 
bir süre sonra "e ben çalışıyorum, bu adam hiçbir şey yapmıyor, bi de onunla, kazandığımı paylaşıyorum." demeye başlayacaktır.


  • nice tnetennba  (13.04.18 22:06:18) 
Ayni modelin milyon bazinda olaninda arkadaslarin yukarida bahsettigi oldu ve yollar ayrildi. Ne is olursa olsun bir sure sonra olay “o hic birsey yapmiyor”a donecek.

Kotu senaryoda da actigi yer islemeyecek ve ortada borc kalacak. Yaz tahtaya al haftaya.
  • brkylmz  (13.04.18 22:22:50) 
ilk birkaç aydan sonra;

işler iyi giderse en iyi ihtimalle senin paranı geri verir.
işler kötü giderse senin paran batar.

muhtemelen işler kötü gider. sonra o arkadaşın muayenehaneyi kapatmak gerektiğini falan söyler, harcadığının yarı parasına aletleri başka bir diş hekimi olan X'e sattığını söyler. sana da koyduğun paranın yarısını verir.

sen sonradan öğrenirsin ki, arkadaşın x ile beraber ortak işletiyor.

bilmediğin, yapamadığın işe ortak olunmaz.
  • babilbaligi  (14.04.18 08:16:48) 
bir diş kliniğinin batmasına imkan vermiyorum bu ülkede. üstelik istanbul'da. diş bu. her gün nice insan dert yanıyor.

bu arada onun bir arkadaşının kliniği varmış. size şube verebilirim demiş. kendileri implant falan da yapıyor. arkadaşım şu anda 1500 tl maaşla çalışıyor. ve dediğine göre geçen cumartesi yaptığı tüm işlerin bedeli o kadarmış. biraz da bu adaletsizlik yüzünden kendi yerini açmak istiyor aslında.
  • matrix  (16.04.18 04:37:29) 
@matrix: bir diş hekimi 1500 lira maaşla çalışmaz. kimse 1500 lira maaşla çalışamaz. asgari ücret 1600 lira. arkadaşın ya bu işlerden hiç anlamıyor, ya da sana yalan söylemiş. iki durumda da uzak kalmanı öneririm.


  • babilbaligi  (16.04.18 05:25:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.