[]

Marka tescil - ihtar mevzusu

selamlar.

markamızın adını kullanarak bir ajanda basıyorlar (biz de aynı isimli bir ajanda basıp bunun marka haklarını almış ve başka yerde basılıp satılamayacağına dair bilmem nelerini almıştık).

biz bu arkadaşlara ihtar çekmek istiyoruz ancak bunun avukatlık ücretinin 1300tl olduğunu söyledi patent firması. bu bize çok uçuk geldi.

bu ihtarı kendimiz de çekebilir miyiz? çekebilirsek nasıl çekeriz? 1300tl bi ihtar için uçuk ötesi bir rakam değil mi?
(avukatlığı küçük gördüğüm için falan demiyorum bunu. kendi hakkımızı savunmak için 1300tl mi ödeyeceğiz)

 
ihtarı kendiniz de noter aracılığı ile gönderebilirsiniz. ama metnini kendiniz yazmalısınız, bu durumda ne kadar profesyonel olur bilemem. ücretini de yakın bi noterden öğrenebilirsiniz. belki telefonla da bilgi verirler.

1300 tl içinde noter ücretinin yanında patent firmasının ücreti de var. çok uçuk mu bilemem, serbest piyasa. eğer fiyat konusunda bilgi veriyorlarsa ne kadarının noter masrafı ne kadarının onların ücreti olduğunu sorabilirsin.

yalnız onların da markası tescilli mi yoksa sadece o ajanda üzerinde mi kullanmışlar. tescilli ise ihtara gerek kalmaksızın direkt tpe üzerinden itiraz başvurusunda bulunabiliyorsunuz yine patent firması aracılığı ile. ama onun da ücreti bin küsür liradır ki bi miktarı başvuru harcı yine.
  • elorelia  (13.04.18 16:35:45) 
patent vekiliyim. ben size o işin nasıl yürüdüğünü anlatayım.

sizin sorduğunuz avukat genelde o ihtarı marka vekiline yazdırır. marka vekiline (kendisi değilse) ödenen ücretin üzerine koyar, noter masraflarını ekler ve size toplam rakamı söyler.

noterden kendiniz çekebilirsiniz, hatta kimi noterlerde örnek ihtar metni dahi oluyor. ama sizin olaya özel hazırlansın derseniz 1300 lira normal. özellikle olağan dışı durumlar için sizi çok daha büyük masraflardan kurtarır. ama standart ihtar metninde 2-3 değişiklik yapıp vereceklerse çok.
  • babilbaligi  (14.04.18 08:22:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.