[]

spor puanlama

diyelim ki 8 hareketten olusan bir setimiz var. toplamda 1-1.5 saatte yapiyoruz bunu. bunun bize faydasi da 80 birim.

bu 8 hareket icindeki hareketlerden birini evde atiyorum bulasik yikarken (sedece 1 tanesini) yaptik. ya da tv izlerken yattigimiz yerde birini yaptik. normalde faydasi 10 birim iken oyle ayri, nabiz yukselmeden, onu arkasi olmadan yapinca ne kadar azalir etkisi/faydasi?


 
8 hareketi aynı seferde yaptığınızda dayanıklılık yani endurance artıyor. Dayanıklılığın artması ile bir tık daha ağır egzersiz programına geçişimiz kolaylaşıyor. Olaya kalori bazında bakarsak tek hareketin sıfır harekete nazaran elbette faydası olur ama anlık bir kalori yıkımı ve kas koruma gibi olur. Onun dışında sportif performans artsın diyorsanız en az 3-4 hareketi yapmak güzel fayda sağlar. Nabzı yükselterek az hareket yaparsanız pilometrik/patlayıcı gücünüz yaptığınız harekete göre artabilir.


  • neferkitty  (13.04.18 15:44:31 ~ 15:47:51) 
Güç sporcusu değilsen ve yaptığın spor 1,5 saat sürüyorsa, bunların bir kısmını bulaşık yıkarken ya da yattığın yerde yapıyorsan, bu yaptığın spordan çok fazla bir beklentin olmaması lazım.


  • angelus  (13.04.18 15:52:08) 
himm, o zaman gayet anlamli yapmak. yani tuvalete giderken 5 burpee yap gec, ya da suyun kaynamasini squatta bekle gibi.


  • jimicik  (13.04.18 15:54:03) 
Bunların hepsi için günlük yarım saat ayır tek seferde yap geç, diğer türlü bi hareketi yapacaksın araya zaman girecek bekleyeceksin kasların soğuyacak burpee yaparken tendonunu koparacaksın 6 ay yürüyemeyeceksin, bunlar bekleyen tehlikeler. Kar-zarar eğrisinde elde edeceğin kardan çok oluşabilecek riskleri-sonuçları belirlemek daha akıllıca olur.


  • angelus  (13.04.18 15:56:24) 
@angelus 8 hareketli olan guc programiydi. ama o setin iceriginden bagimsiz olarak, aslinda derdim spora gitmedigim zamanlarda en azindan evde uc bes bir sey yapmis olmak.

anladim kastettigin seyi ama.
  • jimicik  (13.04.18 15:58:02 ~ 15:59:07) 
Salona gidemeyip de evde çalışacağın günler olursa, evde yapabilme imkanın olanları tek seferde yapmaya çalış, özel bir zaman ayır bunun için, bunun da kendine göre spesifik etkileri olur illa ki, hatta evde yapacağın hareketleri birkaç farklı çalışmayla zenginleştirebilirsen daha da iyi olabilir. Ya da bu hareketleri tümden boş ver, evde olduğun günleri mobilite-stretching çalışmalarıyla geçir, bu hepsinden daha önemli.


  • angelus  (13.04.18 16:04:29) 
yasa! mobilite-stretching diye googleladim, tam da sevdigim seyler ve evde yapabilmelik hareketler.


  • jimicik  (13.04.18 16:16:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.