[]

linkedin üzerinden is teklifi aldim

sb. adam direkt olarak mesaj atti once ilgilenirseniz size is teklifi yapmak istiyorum vs. sonra maille acikladi.

mail gmail adresinden geldi, ilk olarak buna killandim, sonra orda saatin 17 oldugunu ve isten cikmis olabilecegini dusunerek hadi neyse dedim.

is xanthan fluid adinda bir kimyasalin 1 sene boyunca new zelandadaki firmasina tedarigi gibi bisi, ayrintili olarak atacak eger cevap verirsem sanirim.

simdi birinci olarak ksantanin kullanim alanlarina baktim abuk subuk yerlerde kullaniliyor mu adam niye durup dururken beni linkedinden bulup böyle bi is teklif etsin dimi? görünürde bisi yok (bu arada kimyagerim). neden direkt tedarikci bulmayip benden istiyor? maksadi ne?

sonra linkedinde adamin calistigi firma avustralyada görünüyor ve adam yeni zelandadan bahsediyor bu da aklima yatmayan seylerden biri.

firmaya internetten baktim bu arada, sitesi var, sitesinde calisanlar kisminda da adamin ismi gorünüyor. sirketin sahte olup olmadigini da nasil arastiririm bilmiyorum.

ne yapmaliyim ne demeliyim bilmiyorum. o kadar cok sacma sapan seyler oldu ki kimseye güvenemiyor insan.

maili de suraya birakiyorum (sirketin ismi XYZ degil, degistirdim):

Thank you for your response. My company XYZ is in need for the services of a reliable person for a supply contract of international agent. Following this quest for a competent individual who can handle a one year contract project at XYZ for the supply of "XANTHAN Fluid" from the manufacturers to New Zealand, I would like to recommend you for this position. For a little insight, this is a one year contract supply with possible extension after the completion of first year. The product name is XANTHAN Fluid. This product is a high molecular weight polysaccharide produced by viscous fermentation. We are looking for a reliable individual for a one year contract as our international agent to supply this product to the XYZ project for the onshore projects in New Zealand. Note: Your experience and qualification in Oil & Gas is not necessary as the company will arrange special training program to enhance your knowledge towards the given task. Your duty as an agent is to ensure and maintain a steady communication process with the manufacturing company and make sure they deliver the product at the appropriate time. This contract is not expected to distract your current job. Kindly let me know if you are interested and can handle this project so i can further link you with the contract department for more details and job description."

simdiden tesekkürler.

 
Yeni zelanda ile avustralya kardes ulkeler sayilirlar. O konuda bir absurdluk yok.


  • baldur2  (13.04.18 13:56:18) 
Şirketin Avustralya'da olması önemli değil ki. Proje için seni bir yıllığına Yeni Zelanda'ya göndermekten bahsediyor. LinkedIn sahte hesapları siliyor bir de.

Edit: Özel eğitim programı kısmını dikkate alarak böyle dedim ben. Şirket eğitim verecekse yine de bir yerlere gitmeniz gerekebilir.
  • dissendium  (13.04.18 13:59:06 ~ 14:09:51) 
Boyle durumlarda gonderinin bir kismini kopyalayip basina ve sonuna " ekleyip google'da aratirsan scam olup olmadigini gorebilirsin.

www.rankia.com
  • dunden kalmis yemek  (13.04.18 14:00:26) 
beni bir yilligina gondermek degil anladigim, bir seneligine is yapmam kimyasali tedarik etmem, cunku en sonunda sizin suanki isinizi etkilemez tarzi bisi diyor.

kopyaladim hem icerigi hem mail adresini bisi bulamamistim.
  • eclskn  (13.04.18 14:06:21 ~ 14:07:04) 
Şöyle ki çok yüksek maaş teklif edecekler yıllık 150 bin dolar görüşme için seni yurtdışına cagiracaklar pozisyonda yönetici ve senden görüşme için yol parasını bir hesaba yatirmaniz istenecek ve siz görüşmeye gelince size parayı ödeyeceğiz diyecekler. Çünkü biz masraf yapıyoruz sonra insanlar görüşmeye gelmiyor diyecekler. Sonra sana Western union hesabı verecekler. Anlayacağın dolandirilmak uzeresin


  • seyyar satıcı  (13.04.18 19:25:51) 
+1 seyyar satici

cok dusunmene gerek yok, gerceklermis gibi konusmaya devam et kaybedecegin bir sey yok. herhangi bir asamada senden ön ödeme isterlerse 100% dolandiricilik. Turkiye'de isliyor mu bilmiyorum ama sana para yollayalim senin onun bir kismini bilmemkime yolla derlerse o da dolandiricilik. onun disinda ilgilendikleri kimyasal madde kontrollu basa bela olabilecek bir sey degilse, senin cebinden para cikmadigi risk almadigin surece bir sey olmaz.
  • robokot  (13.04.18 19:33:16) 
feyk bence.


  • susadım çeşmeye varmaz olaydım  (13.04.18 19:34:09) 
detayları iste, firma ismini al, direkt firmayı arayıp böyle bi pozisyon ilanınız var mı diye sor.


  • sttc  (13.04.18 19:58:10) 
au/nz'de is basvuru surecinde sizden bir ucret istenmesi cok abes olur.
is gorusmesi genellikle skype uzerinden olur, yahut kendileri bir program access'i gonderirler.
gonderil email biraz kuskulu gozukuyor. firmayi inceleyebilirsiniz, dogrudan arayip (skype vs.) verilen iletisim bilgilerini kontrol edebilirsiniz. adim adim ve temkinli ilerleyip sansinizi deneyebilirsiniz.
  • viva paulista  (14.04.18 22:19:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.