[]

İcra Davası Hakkında Yardım

Sevgili avukat duyurucular,

Babam adına açılmış bir icra davası olduğunu öğrendik. Tanıdık avukat da bulamadık burası geldi aklıma.Türü ilamsız takip diyor.Şekli: ÖRNEK: 10 Kambiyo Senetleri ( Çek, Poliçe Ve Emre Muharrer Senet ) Üzerine Haciz Yolu İle Yapılacak Takip Taleplerinde Ödeme Emri -Eski No: 1 .Galiba adamın elinde senet varmış demek oluyor bu ama babam böyle bir senete imza atmadığını söylüyor.
Diğer bir nokta da dava Malatya'da açılmış ama biz İstanbuldayız.Oradaki dava dosyasını burada görebilir miyiz?
Tüm varlıklarına ihtiyati haciz konmuş bu ne demek? 2 gün önce uyap'ta taraflar olarak sadece alacaklı ve verecekli görünüyordu şimdi doğanşehir tapu müdürlüğü aracı kurum olarak görünüyor yani satış için filan mı ? Ne yapmamız gerek Malatya'ya mı gidelim? Avukat tutmak gerekir değil mi? Avukatlar bu iş için çok ücret ister mi zira pek durumumuz yok avukat için.
Bir yardımcı olabilirseniz çok minnettar kalırım.

 
Evet bu çok can sıkıcı bir durum. Avukat değilim ama şu ilamsız icra olayını duydum bir iki kere. Siz yine emin olun ama benim bilgim bir hafta içinde malatyada itiraz etmeniz gerekiyor.


  • retiredcolonel  (13.04.18 12:42:18) 
bir avukatı arayın dnaışın, telefonds da yardımcı oluyorlar. malatyaya gitmenize gerek yok, olduğunuz yerdeki adliyeye gidin bilgi verirler.


  • oscar  (13.04.18 13:50:02) 
merhaba,

ilamsız icra takipleri için süreniz tebliğ tarihinden itibaren 7 gündür. 7 gün içinde itiraz etmeniz gerekmekte.

şöyle bir karmaşa var ayrıca.. eğer ki kambiyo senedine ilişkin bir icra takibiyse ki ilamsız icralarla farklıdır konuları. kambiyo senedine itiraz süreniz için ise tebliğden itibaren 5 gün süreniz var.

bu hususta borca itiraz ve imzaya itiraz etmeniz gerekmekte. itirazınızı istanbulda ikametinize en yakın adliyeye gidip buradaki nöbetçi icra müdürlüğü aracılığıyla malatya ilgili icra dairesine göndermeniz mümkündür. süre yönünden sıkıntı yaşamamamınz adına, en yakın icra müdürlüğünden havale alıp icra müdürlüğü kanalıyla itirazınızı yapın bu çok önemli. süreyi kaçırdığınız andan itibaren geçmiş olsun demek zorunda kalırım yoksa.

itiraz ettikten sonra işlemleri takip aşamasında zorlanmanız halinde avukat tutun. ancak itirazınız sonrası karşı taraftan herhangi bir işlem yapılmazsa boş yere avukat tutmuş olursunuz.

ayrıca sormak istediğin birşey olursa, mesaj atabilirsin
  • jesues  (13.04.18 14:43:20) 
İcra dairesine değil icra mahkemesine itiraz etmeniz gerekiyor.


  • cloudybloody  (14.04.18 01:49:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.