[]

turkneti nasıl bilirsiniz ?

Yeni internet bağlatacağız. Apartmanda fiber altyapısı yokmuş.
Bu durumda ya ttnet ya turknet.
Ya da bildiğimiz bi internet sağlayıcısı var mı ?

Turknet iyi gibi ancak olumsuz yorumlarda çok fazla. Buradaki kullanıcılar memnun mu acaba ?

 
2 senedir kullanıyorum ve çok memnunum.. atıyorum steam'de download hız garantisi veren 2 firmadan biri.. 16 mbit tarifemde saniyede 1.7 mb download yapıyorum.. bu 20 senelik internet hattımda gördüğüm en iyi hızlardan bir tanesi.. upload hızlarını da yükselttiler.. vdsl modem almak istemediğimden fiber paketini deneme fırsatım olmadı..

arıza kaydını online hizmetlerden destek bildirimi olarak ulaştırdığın anda sorunun 24 saat içinde çözülüyor.. en son 1 hafta önce ankastre kutumda iyileştirme yapıldı oradan biliyorum.. başvuru sonrasındaki gecikmeler türk telekom kaynaklı..

benim size şahsi tavsiyem türk telekoma bulaşmayın çünkü aynı altyapıyı türknet kullanıyor.. peki neden türknet? benim bu soruya cevabım şu şekilde;

son yıllarda akk vb. gibi kısıtlamalara karşı en iyi duruşu bu firma gösterdi.. ve tüm abonelerinden akk'yi kaldırdı.. bu kadar ayrıntılı yazmamın sebebi "iyiki abonesiyim" diyebildiğim ender firmalardan bir tanesi.. bu adamlarla çalışmaktan dolayı mutluyum.. şirketin başındaki adam ülkedeki internet kullanıcılarının nasıl çile çektiğini biliyor ve bunu düzeltmek için elinden geleni yapıyor.. uzun vadede altyapı tekeli ortadan kalkarsa daha iyi işler başaracaklarını düşünüyorum..

turk.net

bu davet kodu sayesinde sende bende 1 ay ücretsiz internet kullanabiliriz..

yine diğer arkadaşların önerilerini de dinler, son kararını verirsin..

şimdiden hayırlı olsun..
  • synche  (13.04.18 01:34:42 ~ 01:43:52) 
@synche
yarın başvurmaya karar verirsek kodu kullanırız. Teşekkür

  • sylow  (13.04.18 01:43:40) 
6 aydır kullanıyorum bir kusurunu görmedik. müşteri hizmetleri olayı hariç orası biraz sıkıntılı ama halledilmeyecek kadar da değil.


  • biravekahve  (13.04.18 01:45:25) 
ben taahhüt istemedikleri için bağlattım ve gayet memnun kaldım. kırılmalar, takılmalar elbette ki oluyor ama ttnet kadar değil. yalnız kapattırması için fax istiyorlarmış diye duydum. bir de bana bedava diye bağlattırdıkları telefona bu sene her ay 10 lira yazmaya başlamışlar. kendim kullanmadığımdan neyin nesidir ilgilenmedim.

edit: ayrıca ttnet'in sizi kendi dns'sini kullanmaya zorladığını düşünüyorum. ttnet kullanırken fareli siteye bağlanmakta sıkıntı çekmedim. şimdi vpn'siz imgur'a bile giremiyorum.
  • zulfakr  (13.04.18 01:46:16 ~ 01:48:36) 
1 buçuk yıl kadar kullandım. başlarda çok memnundum. ne zaman ki teknik problemler yaşamaya başladım, memnuniyetim orada sonlandı.
Adamlar teknik problemleri çözemiyor. aslında çaresiz\yetersiz kalıyorlar. altyapı türktelekom'un olduğu için, sorun bildirince buranın personeli çözmek için geliyor.

e turktelekom personelleri de ona göre çözmeye çalışıyor her sorunu. kendi aboneleri değilsin sonuçta.

aylarca, abartmıyorum aylarca sorun çözülmesini bekledik. 1 yıl kadar 3 mbps hızda kullandım. en sonunda pes edip turktelekom'a geçmek zorunda kaldım. şimdi aynı altyapı aynı sistem biri 3 mbps, diğeri 24 mbps.
bence iyi niyetli bir firma. ama altyapısını kullandığı firma belli. komşularınıza, aynı bölgedeki insanlara sorun, sorun yaşamıyorlarsa bağlatın, yoksa bağlatmayın. çok uğraşırsınız.
  • han20  (13.04.18 01:56:58 ~ 01:58:04) 
iyi biliriz, korkarak degismistim ttnetten ama baya menunum.


  • robokot  (13.04.18 02:38:47) 
TTNET'in altyapısını kullanıyor, yani bağlantı kalitesinde bir fark yok.

Ama taahhüt ve kota olmaması bir avantaj. Bağlan beğenmezsen bir faks ile aboneliğini bitirebiliyorsun.
  • John Bloor  (13.04.18 09:45:21) 
2 ay kadar oldu. simdilik bir sorun yok. musteri hizmetlerine ulasamamak sikinti ama sitesinden form doldurunca donus yapiliyor.

taahhut vermemek guzel bir sey. sevmiyorum oyle dayatmali isleri.
  • jimicik  (13.04.18 10:26:22) 
ufak bir duzeltme yapalim, ttnet altyapisini evden bagli bulundugunuz sebekenin kutusuna kadar kullaniyor. sonrasi kendi sistemi.


  • robokot  (13.04.18 11:59:14 ~ 12:00:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.