[]

duyurunun avukatlarına / işten ayrılma ve kıdem tazminatı

arkadaşım işten ayrılacak ve kıdem tazminatını almak istiyor. sgk ya gitmiş ve oradaki görevli kendi istifa etse dahi kıdem tazminatını alacağını söylemiş.

bu doğru mu ?

doğru ise dilekçeye özellikle belirtmesi gereken bir konu var mı ? sağlığı bozuldu bu süre içinde, işten ayrılmak isteme nedeni de bu.

nasıl bir istifa dilekçesi yazsın ki, kıdem ödememezlik yapmasınlar

edştlendi: 15 yıllık çalışan ve girişi 99 yılı

 
15 yıllık değilse
erkekse askere gitmiyorsa
kadınsa evlenmiyorsa
sağlığının bozulmasını filan işverenin bir kusuruna bağlayacak -bu kusuru sebep gösterip ayrılacak- ya da herhangi başka bir kusur bir şey yoksa
alamaz tazminat filan.
  • niye ama  (12.04.18 21:35:09) 
cevap veren arkadaşlar avukat mı acaba ?


  • oscar  (12.04.18 21:38:20) 
yoo. ama kendi işim, iş kanununu bilmek durumundayım.
kadınsa boşanıp evlensin, gayet alabiliyorlar o zaman.

SGKdaki neye dayanarak söylemiş ben de merak ettim.
  • niye ama  (12.04.18 21:42:05) 
edit sonrası
8 eylülden önce girişliyse
onun için zaten SGKdan kıdem taminatı alabilir diye bir yazı alması gerekiyor, onu alsın (gitmişken almadıysa). sonra versin dilekçesini.
  • niye ama  (12.04.18 21:46:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.