[]

Güney Kore -Japonya

Böyle bir tur yapan var mı hiç ?
Kore ve japonya da problem olur mu hiç ?
Güvenlik yönünden bir sıkıntı olur mu ?

Nasıl yerlere gitmemi tavsiye edersiniz ?

 
Seul u görmeden dönme. Hongdae ve iteawondu sanırsam ismi çok iyi kafe barları bulabileceğin semtler. Gangnam çok pahalı ve aynı lüksü İstanbul’da bulabileceğin yerlere sahip. O nedenle önermem.Ülkede turistik birkaç tarihi yeri de gezdim ama bence şehir hayatı daha güzel. (Busan ve jeju yu görmedim ama :/)
Korede Türklere karşı olumlu bir imaj vardı(dediğim 4 sene önce yaklaşık) ama çok önüne yatıp kapanmalarını bekleme, özellikle gençleri umursamaz pek o tarihteki olayları.
Güvenlik konusunda için rahat olabilir, cüzdanıkalabalık bir kafede unutmuştum ve hiç dokunulmadan buldum4-5 dk sonra geldiğimde.

Yalnız yazın tropik iklimden dolayı acayip bunaltıcı olabilir, daha bahar zamanları gitmek iyi olur.
Son olarak bulgogi öneririm.
  • filmlovepenguin  (12.04.18 18:31:55 ~ 18:40:31) 
güney kore dünyanın en güvenli yerlerinden biri. bir de türkleri çok seviyorlar.


  • orpheus  (12.04.18 23:16:05) 
koreyi bilmiyorum ama japonyaya iki kere gittim. kesinlikle tavsiye ederim sadece çok pahalı bir yer olduğunu kafanızdaki bütçeyi kat kat aşabileceğinizi unutmayın. benim ilk ziyaretim eğpitim ikinicisi turizmdi. turistken gittiğimde uygun fiyatlı airbnb evlerinde kalıp bim tarzı marketlerden alışveriş yaparak yemek olayını çözdüm ama yine de bekleidğimden çok daha pahalıya mal oldu. güvenlik açısından ise japonyadayken kendimi dünyanın en güvenli yerinde hisettim diyebilirim. ulaşım trafik toplu taşıma üst düzey bir medeniyet seviyesinde hiç bir sıkıntıyaşamazsınız sadece ingilizce bilgilendirme çok yaygın değil ama bir şekilde hallediyorsunuz ben hiç mağdur olmadım çok sıkışırsam herkes yardım ediyordu zaten. japonyaya para ayırıp gidecekseniz tokyo kyoto mutlaka görün bu ikisis arasında hızlı tren de var ulaşım çok rahat ama çok pahalı :) japonya hazır yemek abur cubur cenneti asla aç kalmazsınız yine tek sıkıntı latin harflerinin olmaması ama ben yine de hiç sorun yaşamadım diyebilirim. yerel lezzetler sokak lezzetleri falan tatmaya değer hatırı sayılır derecede fazla helal sertifikalı lokanta yemek yeri var. fast food zincirleri her yerde her sokakta. aslında japonyaya gitmeden çnce kapsamlı bir turism araştırması yapmalısınız çok faydalı siteler var. koreyi bilmiyorum ama şahsi kanaatim hem japonya hem kore çok fazla olur. bi kere zaten japonya başlı başına aşırı bir bütçe ve zaman gerektiren bir yer ayrıca kültürel olarak çok çok dolu. oranın hakkını vererek gezdikten sonra ki japonyaya kadar gitmişken hakkını vermek gerekir bir süre uzakdoğuya doymuş olacaksınız bana kalırsa koreyi başka bir zamana ayırmak gerekir.


  • iwillsee  (13.04.18 13:26:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.