[]

Kriterlerinize uyan mı, yoksa tarzınıza uymasa da hoşlandığınız mı?

İlişkilerde ve flörtlerde insanlarda iki tercih unsuru olduğunu fark ettim (kendim de dahil bazen);
1-boy, yaş, kel veya değil vs gibi daha fiziksel ve manevi özellikleri kriterlere uyanları özellikle beğenme refleksi
2-bu unsurlara çok da uymayan birinden az biraz hoşlanınca kararsız kalma ve başka uyan biri yoksa deneme refleksi

Burada konu pek para, araba, maaş, title değil. Daha çok “ben esmer ve uzun erkeklerden hoşlanırım” diyen birinin orta boylu açık tenli birinden hoşlanması gibi bişi.

Ben mesela en son kel bir adamı beğendim ve kendimi sorguladığımı fark ettim. Çünkü be kel sevmem dedim bugüne kadar mesela ajshhhdjd. Stalkladığım ve evini falan bulduğum adam da normalde pek tarxım olmayan ama 7 aydır falan dikkatimi çeken ve bi şekilde muhabbet kurup yaklaştığım biri.

Çevremde de çok oluyor bu.

Sizin böyle durumlarınız oluyor mu? Nasıl beğeniyorsunuz? Tamamen bir insanla olan çekime mi bakıyorsunuz yoksa belli zevk ve tercihlerinize göre mi ayrıştırıyorsunuz?

 
Valla dahi anlamındaki de'yi yanlış yazanlara direkt gerizekalı diyen ben, son hoşlandığım adamın sürekli yaptığı hataları görmeme rağmen vazgeçemedim uzunca bir süre.

Özetle, aslında kriterlerim var ama bazen öyle yıkılıyor ki, kendimi tanıyamıyorum.
  • lcha  (12.04.18 16:15:33) 
Olmuyor çünkü tek koyduğum gerçek kriter şişman olmaması. Onun dışında sarışın, esmer fark etmez. Beğendiysem beğenmişimdir. Mesela daha çok masum tipli kızlardan hoşlanırım, ama çok cazgır tipliden hoşlandığım da olmuştur.


  • noluyo yaa  (12.04.18 16:19:52) 
Icha gibi, ben de yazım yanlışlarına aşırı takıntılıyım ama muhabbet güzel dönünce, herhangi bişeye bakarken aklımdan geçen yorumu yapınca, istediklerimi önemseyen ve hayallerimle dalga geçmeyen, benim gibi hayaller kuran biri olduğunu anlayınca; ne kaslı olmaması, ne saç ne göz rengi hiç etkilemiyor. Doğru insan, birlikte olmak istediğim insan bu dediğinde tüm kriterlerinin yok olduğunu görüyosun.

Ama şu var, mesleki açıdan ve sosyal statü açısından uyumlu ve anlayışlı olması lazım.
  • megalomaniac  (12.04.18 16:24:37) 
Çekim, hoşlantı, elektrik artık adı herneyse birçok şeyi tolere edebiliyor ben de. Hayır, şu olmazsa olmaz dediğim birşey varsa en başta bir bakıyorum ki unutmuşum kriteri.


  • clever  (12.04.18 16:30:52) 
kriterlerim var ama kullanmıyorum. çünkü bana göre insanları,duyguları kategorize etmek sağlıksız.aradaki enerji tamamsa tamam.


  • denef  (12.04.18 16:33:13) 
Herkese çok katılmakla birlikte @denef sana daha da çok katıldım :)

Arkadaşlarımda da kendimde de çok görüyorum. O yüzden merak ettim kendim gibi insanlarla mı arkadaş oluyorum diye :))
Ben öyle kaslı yakışıklı adam falan sevmem. Herkesin beğendiği adamları beğenmem, daha dikkat çekmeyen adamlar seviyorum. Ama bir de aradığım özellikler var çok sarışın olmaması, kel olmaması laxım vs. Ama şu an ofiste göz süzdüğüm adam bildiğin kel! O adamı beğendiğimi fark edince çevremdekilerin davranışlarını anlamlandırdım. O yüzden de merak ettim.
Neyse ki hepimiz aynıymışız ansjshdjjd
  • mor oje  (12.04.18 16:38:50) 
@lcha sonra seni bişi soğuttu mu? Sanki şu an o kişi hayatında yok?

Yazım hatalarına ben de çok takılırım, bir de bayan diyenlere ama bi şekilde ben de törpülendim dediğin durumdan.
  • mor oje  (12.04.18 17:03:20) 
Ben normalde 2'deki gibiyim kadınlar konusunda. Ama dilim yana yana 1 olmaya çalışıyorum hep.

Bu arada ben de kelim. Çok alındım mor oje'ciğim. Kellere saygı ve sevgi talep ediyorum... ;)
  • twelfth  (12.04.18 17:06:38) 
Ahaha @twelfth lütfen alınma. Kellere karşı negatif değilim saçlılara daha pozitifim sadece :)


  • mor oje  (12.04.18 17:13:43) 
Bununla ilgili bir kitap vardı, ismini falan hatırlayamıyorum gerçi. Yapılan deney/araştırma/çalışmalarda da defalarca tekrarlanan bir sonuçmuş bu. “Ben x y z severim” diyen insanların a b c’yi beğenmesi durumu yani. Bilimsel bir gerçek diyebiliriz herhalde.
İnsanlar kendilerini sandıkları kadar iyi tanımıyorlar, ve kendilerine bile dürüst olacak barışıklıkta değiller. Zihnimiz, beynimiz garip işliyor.

  • sopiro  (12.04.18 17:20:42) 
Bu tip şeyleri birkaç sebepten çok iredelemiyorum

1.ben mavi göz sevmem diyen birine denk geldiğim için
2.planlananla gerçekleşen tutarsızlık gösterebildiği için
3.karşı cinsin görünüşe sandığımdan daha az değer verdiğini farkettiğim için
  • EasyTiger  (12.04.18 17:58:58) 
normalde kafamda "kriterlerime uyan" birini hayal ederdim hep. çok katı değildi bu kriterler, yani işte illaki 1.70+ olsun, şu renk gözü olsun, şu renk saçı olsun, şunu sevsin şeklinde değildi ama "böyle olursa daha iyi olur" diyebileceğim 8-10 şey vardı.

son sevgilim bunların hiçbiriyle uzaktan yakından alakası olmayan biriydi ama it gibi aşık oldum. o zaman anladım, kriter büyük ölçüde boş iş. sevince seviyorsun işte. kimseye de ortak konulardan konuşabildiğiniz, kaşı ya da gözü şöyle-böyle diye aşık olmuyorsun. öyle en fazla yakın arkadaş olursun, belki flörtü bulursunuz, sonrasında yine çözülür. anlaşabilmek, ortak noktada buluşabilmek farklı bi' şey. manevi özelliklerin uyumlu olması büyük avantaj ama o bile şart değil.

o açıdan ben hoşlandığım diyorum kesinlikle. aşık olunca zaten dünyanın en güzel insanı o oluyor senin için. o saatten sonra onda ne varsa en çok onu seviyorsun. önceden belirlediğin kalıplara başka birini sokmayıp, onun kalıbı yaratmasına izin veriyorsun. benim gözümde gerçek aşk zaten bu şekilde olur, yoksa benim kriterlerime uyup da bir ihtimal benden hoşlanabilecek bir sürü kadın vardır. makina değiliz ki filtreleme yapıp voink diye bulduğumuza atlayalım.
  • der meister  (12.04.18 18:00:15) 
@der meister inci gibi yazmışsın valla.
Belki de 2. durum dediğimiz tam da söylediğin şede oluyor. Yani beğeni kriterlerimize uymuyor ama bi şekilde kimya ve kafalar tutuyor, anlaşıyorsun ve işte yürüyorsun. O kimya tutma durumu devam ediyorsa aşık oluyorsun ve zten kriter falan kalmıyor.

Bunları okuya okuya adama adım adım diyorum du bakalım :))
  • mor oje  (12.04.18 18:40:04) 
Valla olmayinca ikisi de olmuyor. Olunca da hicbirinin anlami kalmiyor.
Tuhaf.

  • runagain  (12.04.18 22:48:26) 
valla bn hissyata bakıyorum.

tabiki güzellik tip falan önemli ama çok güzel olduktan sonra, yaptığınız bir spriye moron gbi bakması veyahut sizi anlamaması flan.

hissetmek, ten uyumu, tabiki de görsel beğetiden sonra oluşan şeyler ama hissetirmek çok farklı bişey.

Kriterleri yıkıyor..
  • czn  (13.04.18 13:03:02) 
@acemi offf beee, mansplaining'in bayıyor artık. bi şey bildiğin yok.

hayatıma girip çıkmış ve bir şeyler hissettiğim (hoşlanma, sevgi neyse artık) erkeklerin tip olarak birbirleriyle alakaları yok. skalayı geniş tutmuşum. kurduğum iletişim daha çok etkiliyor beni.
  • nice tnetennba  (13.04.18 21:52:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.