[]

Ermeni Soykirimi - Ozur Dileme/Affetme - Materyal

Merhaba, genel olarak "ozur dileme" ve "affetme" kavramlari uzerine tartistigimiz bir derste, Ermeni Soykirimi'ni ele alacagim. Arjantin'den Guney Afrika'ya, Japonya'dan Polonya'ya bircok ozur ornegi var ama malum, ben bir anomaliyi sectim.

Turkiye'nin resmi tutumu, Bilgi Universitesi akademisyenlerinin ozur kampanyasi, Ermeni toplumunun "affetmeye" bakis acisi vs. gibi noktalara deginmeyi dusunuyorum sunumumda. Marc Nichanian'in Edebiyat ve Felaket'i disinda birincil veya ikincil kaynak onerileriniz varsa lutfen belirtiniz.


 
www.uidergisi.com.tr

en azından kaynakçası size yol gösterebilir.
  • halanne  (12.04.18 12:39:04) 
Merhaba. Vaktiyle soyle bir sey okumustum: www.ponarseurasia.org

Burada kampanya sonrasinda her iki taraftan da tutumlara yonelik ozetler var. Eger vaktiniz varsa aksam daha iyi bakip cevap verebilirim size. Kolayliklar diliyorum.
  • lamira  (12.04.18 12:47:39) 
Taner Akçam'ın şu iki yazısını bulabildim şimdilik ama konu üzerine bir sürü yazıları var kendisinin:
t24.com.tr
bianet.org
Yine Taner Akçam'ın "1915 Yazıları" ve "Türk Ulusal Kimliği ve Ermeni Sorunu" kitapları da epey fikir verebilir.

Hrant Dink'in de Ermenilerin bakış açısıyla ilgili bir kaç yazısı vardı ama bulamadım onları.
  • 10032007  (12.04.18 14:25:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.