[]

İlerde kanser falan olmasın

Selam. Hani ben kolonoskopi olmuştum tazın temiz çıkmıştı, hani haftada bir tuvalete çıkabiiyordum falan ya.

Dulcolax var ishal ilacı. 4 minin hap normal doz. Geceden içiyon sabah ağrı sancı ishal falan filan.

1: bu sosyal hayatımı kötü etkiliyo yav. Yani nası diim. Bi günü buna ayırmak zorundayım.
2: kolonoskopide dr bazı insanların bagırsakları kıvrımlı olur bu ilacı çok çıkamazsan içersin demişti. Lan 25 yaşında mı kıvrkmlı oldu. Küçükken niye notmaldi. Veya askerde.
3: ben bu ilaca bağışıklık kazanıyorum. Haftada iki gün 6 şar hap içiyorum. Azı az geliyor. Ve şak diye çıkamıyorum. Bi süre ağrı falan filan oluyo.
4: gidiyom başka doktora. Kan man falan filan. Normal diyo. Lan nası normal. Yeter sıkıldım. Diyet yapıyorum kilo veremicem tuvalete çıkamazsam gibi geliyo. Hep bi şişkinlik falan.
5: help me :(

 
Her şeye probiyotik öneren grup yöneticisi Haydar Bey gibi olmak istemem ama :D harbiden probiyotik almayı denediniz mi? Bu konuyu bir araştırın düzenli probiyotikle rahatlama olabilir. Ama çok fazla abur cubur tüketmemeniz lazım çünkü aşırı şekerli beslenmede probiyotikler ölüyor. Lifli gıdalarla besleniyorlar.


  • neferkitty  (11.04.18 17:26:24 ~ 17:28:55) 
yediklerini değiştir. daha çok sebze meyve+bol su.


  • kamile necaset  (11.04.18 17:27:41) 
Duphalac Şurup öneririm. Dulcolax'tan çok daha etkili ve bağışıklık da yapmıyor.


  • agluna  (11.04.18 18:07:18) 
sabah aç karnına günkurusu kayısı üzerine su içilip bi 30 dk bişey yememeyi önermişti doktor, lifli gıdalara yönelmelisin ayrıca sporda çalıştırıyor


  • eja  (11.04.18 18:14:23) 
bence de beslenmeyle alakalı. sulu yemek, salata, yogurt, kefir ve meyve seven birisiyim, muhtemelen bu yüzden hayatımda kabız olmadım. çok çok sıvı lazım.


  • e haliyle  (11.04.18 18:37:14) 
Bağırsağı hareketlendirmek maksadıyla alınan bütün ilaçlar o an işe yarasa bile sonrasında bağırsağın daha da tembelleşmesine neden olur. İlacın fiziksel, kimyasal, bitkisel vs. olması bu sonucu değiştirmez.
Günlük içmen gereken suyu içiyor musun? Günlük alman gereken fiberi (fazlasının başkaca zararı vardır) alıyor musun? Günde bir saat yürüyor musun?
Bunları yapıyorsan, bir de ekşi sözlükte bir ara tartışılan, her gün aynı saatte tuvalete gitmek için bünyeyi eğitmekle ilgili bir başlık vardı. Onu bul, çalış ona biraz. Faydasını göreceksin.
İlaçtan medet ummayı bırak.En azından periyodik kullanma.
Hekim tavsiyesi değildir :)
  • oguz altun  (11.04.18 20:07:40) 
sanki irritabl barsak sendromu var. gidip doktorla görüşüp depresyon ilacı kullanıp sonuca baksana bir. yalnız bunları kesinlikle doktorla yap kafana göre değil.

bağırsak faaliyetleri inanılmaz derecede sinir sistemi ile alakalı.

ve tabii probiyotik.
  • susadım çeşmeye varmaz olaydım  (11.04.18 20:21:57) 
Egzersiz yapmiyorsan hemen basla. Nerede hareket orada bereket. Hafif yuruyus, sonra da hafif kosu. Cok iyi gelecek.


  • dougsampson  (11.04.18 20:51:33) 
Arkadaşlar teşekkürler.

@neferkitty. Probiyotik nedir bilmiyorum. Biraz araştırdım danone var. Alayım bari. Hangisini alayım, ne dersin?

@kamile. Ne diyeyim. 5 sene önce de böyle yiyordum. Şimdi de böyle. Su da içiyorum az da olsa. Hareket sıfır ama. Ona da vaktim yok ki ama. Ama 3k kişi çalışıyo herkes de böyle değil ki.

@agluna. Mesela normal mi çıkarıyo tuvalete. Nasıl içmek gerek.

@eja. Sabah uyanınca ılık su içip kuru incir kayısı yicem. Bunu denicem bi ay. Bakalım.

@acemi. 3 sene hocam.

@e haliye. Ben de öyleyim ama. Bi tek kefir yemedim hiç. Ama böyle oluyo işte.

@üğp. Ekmek sabahları tam buğday yiyorum. Ben bağırsak yok ya eminim ben yün yumak falan var. Onu da yesem hiç sanmıyorum.

@oğuz alltun. Hocam. 7’de çıkıp 8 de evde oluyorum. Servisten sonra yürüyecek halim kalmıyor. İşim hep oturarak. 1 şitre falan su içiyprumdur. Yani medikal bi çözüm şart gibi düşünüyprum. Tuvaletim gelmeden tuvalete oturamıyorum oturunca da bir şey olmuyor.

@susadım çeymeye. Ben 6-7 yıldır günde 150mg anafranil alıyorum. Yani çözmüyor sanırsam o. Dediğiniz hastalığı doktora ben mi söyleyeyim. Yani üç doktor bunu nasıl bilemez aklım almıyor. Dediğiniz hastalığın tedavisi icin ne yağmam gerek. Prebştotik önerir misiniz.

@doug yapmaya gayret edeceğiö hocam. Sanmıyorum işe yarayacağını ama.
  • brad pitt  (11.04.18 22:10:15) 
Dulcolax ya da türevi bitkisel de dahil olmak üzere çok ilaç denedim çok doktor gezdim aynı sorundan dolayı Psyllium Husks Fibre diye solgarın bir ürünü var aslında lif gibi düşünebilirsin biraz araştır derim çok işe yarıyor hatta artık kullanmıyorum bile vücut düzene girdi. Araştırıp denemeni tavsiye edebilirim En azından ilaç değil.


  • kullanıcı adını aktif edemeyen insan  (11.04.18 23:05:32) 
Danone activia vs güvenilir değil çünkü içerdiği probiyotikleri açıkça yazmıyorlar. Ama kefirlerin hepsi güvenilir çünkü kefir için belli kriterler var, direkt kefir alıp yavaş yavaş ilk başta yarım çay bardağı ertesi gün 1 çay bardağı vs şeklinde dozu artırarak başlayın. Beslenme de belirtildiği gibi çok önemli bu süreçte. Yemekten yarım saat önce içmek etkinliğini artırıyormuş, sağlıksız gıdalar faydalı bakterileri öldürüyor sağlıklı beslenmeye çalışın.


  • neferkitty  (11.04.18 23:14:58 ~ 23:18:15) 
Haftada bir tuvalete çıkmak fenaymış gerçekten. Ancak ben de önceden kronik olarak kabızlık çekerdim hatta çok çaba sarfedince çatlak falan olur onun da acısını çekerdim, can acısıyla her şey daha zor olurdu bu şekilde müthiş bir çıkmaz vs. 2 yıl önce okulu bitirdim, o zamandan beri ev yemekleri ve etsiz yemekler ağırlıklı besleniyorum. inanır mısın bilmiyorum ama saati saatine düzenli neredeyse. insanın hayat standartını müthiş derecede etkileyen bir şeymiş. o yüzden sana tavsiyem sağlıklı ve dengeli beslenmeye çalış. %100 çalışıyor.


  • yercekimini kendine ceken adam  (12.04.18 10:33:17) 
neferkitty +1

- yoğurt, kefir, turşu türü yiyecekleri sofrandan eksik etme.
- beyaz unlu yiyecekler ile beyaz pirinci hayatından kesinkes çıkar.
- hayatına biraz hareket kat.
  • naksidil  (12.04.18 10:46:04) 
Duphalac Şurup'u her gün iki kapak içince, düzene sokuyor. Suyu bağırsaklara basarak, dışkıyı yumuşatan bir ilaç.


  • agluna  (12.04.18 18:24:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.