[]

Hisse senedi temettu hk.

Merhaba

Elimde yaklasik 6 bin adet halkbank hisse senedim var. Temettu odemesi yapildiginda tahmini ne kadat temettu alirim.

Tesekkurler.

 
vereceği oranı veereceği vakit açıklıyor. bilemezsin.


  • gameofannen  (11.04.18 10:28:43) 
Peki bunun hesaplamasi nasil yapiliyor? Hisseyi ne kadar zaman onceden almis olmak gerekli. Bu sartlar gecen yil olsa ne kadar odeme alirdim mesela?


  • karlmarx  (11.04.18 10:35:13) 
1 gün önceden alsan da olur


  • gameofannen  (11.04.18 10:44:04) 
Peki ustad yuzde 20 yuzde 22 yuzde 26 gibi oranlar var. Bunu nasil uyarliyoruz? Ya da tamamini okuyabilecegim bir kaynak var mi, gogilladim ama net bir sey bulamadim. Teknigini bilmiyorum yani.


  • karlmarx  (11.04.18 10:50:07) 
Bir gün önce borsa kapanmadan evvel alsan da, on yıldır elinde tutsan da hisse başına alacağın para değişmez.
Ancak şöyle bir durum var, temettü verilecek güne yaklaştıkça hissenin değeri ufak ufak artmaya başlar, 2 ay önce 1000 hisse alacağın paraya son gün girersen örneğin 950 hisse alırsın, dolayısıyla eline geçecek olan para azalır.
Temettü güzel bir şey olmakla beraber, uzun vadeli yatırımcı mentalitesi ile daha çok örtüşür. Çünkü sana temettüyü verdiği gün hisse o kadar aşağı inecek. Yani senin aldığın temettü sana aslında para kazandırmayacak. Önemli olan temettüyü aldıktan sonra hissenin eski değerine ulaşmasını bekleyip beklemeyeceğindir. Yoksa sağ cepten alıp sol cebe koymaktan farkı kalmıyor.
  • okumayi sevmeyen okur  (11.04.18 10:55:55) 
www.isyatirim.com.tr

30 nisanda hisse başına 0.2980 TL brüt ödeme yapacak.30 Nisandan bir gün önce akşam kapanışta elinde 1000 adet hisse barsa brüt olarak 298 TL para hesabına yatacak.Bu brüt üzerinden %15 stopaj kesilecek.Anlaşılmayan kısım varsa sorabilirsin
  • turkuaz  (11.04.18 10:56:01) 
turkuaz +1


  • tosunpasa  (11.04.18 11:54:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.