[]

Şu vize cahiline akıl verebilscek birileri var mıdır?

Öncelikle eskiden yeşil pasaportum olduğunu ve hayatımda hiç vize almadığımı belirteyim.

Mayıs sonu için İspanya'ya bilet aldık ama ben bu vize işlerinin nasıl olduğunu tam olarak anlayamadım okuduklarımdan. Mesela İspanya vizesi için Bls'ye başvuru yapmak gerekiyormuş ama şunu anlamıyorum ben: vizemerkezi.com diye bir yerin reklamı var konsolosluğun sitesinde. Burası mesela o "aracı şirket" dedikleri şey mi oluyor? Ben aradığımda "evraklarınızı Bls'ye biz teslim edip biz başvurunuzu yapıyoruz" dediler ama mesela burası tek mi yani bu iş için? Eminim tek değildir ama başka hangi şirketlerin olduğunu, kimin iyi çalıştığını falan nasıl bilebiliyoruz? Şimdi zaten direkt konsolosluktan randevu alınamıyor ve bir de araya Bls giriyorken işin içine ikinci bir aracı şirket sokmak mantıklı bir şey mi? Sonuçta bir o kadar para da o şirkete veriliyor. Arada bir şirket olmadan almaya kalksam da yol gösterecek ya da eksiklerimi düzeltecek kimse olmuyor. Yani bu vizemerkezi.cım gibi bir şey çok elzem mi yoksa direkt evraklarla Bls'ye gitmekten çok bir farkı yok mu bunu anlamaya çalışıyorum.

Eğer böyle bir aracı kurum elzemse de neresi olmalı orası? Bunların da böyle işini iyi yapanları, bilinenleri falan var mı? Varsa neresi?

Çok saçma bir soru oldu farkındayım ama gerçekten kafamda bir şeyleri netleştiremedim ve adım atmaya ne şekilde başlayacağımı bilemedim. Yakın zamanda İspanya'dan vize alan birileri vardır umuduyla açtım duyuruyu. Varsa şu vize cahili bana bi anlatır mısınız nasıl yaptığınızı?

 
Direk bls ye ver evraklari. Randevu aliyorsun, sitede gerekli evrak listesi vardir onlari hazirlar verirsin. Zaten blsye para vereceksin. Bi de ayrica baska sirkete odeme yapma.


  • havada bulut  (11.04.18 01:10:49) 
vizemerkezi.com falan yuzde yuz dolandirici. acemi cok mantikli bir tavsiye yazmis, niye ona tik atmadin tuhaf.

ha bir de "konsoloslugun sitesi" diye giridigin www.ispanyakonsoloslugu.com konsoloslugun sitesi falan degil...
  • hot potato  (11.04.18 08:56:00) 
eger ilk kez schengen alacaksaniz bir araci firma ile calismak mantikli olabilir.
mesaj gonderirseniz, size benim de calistigim firmanin bilgilerini verebilirim.

  • for the record  (11.04.18 09:11:22) 
"eger ilk kez schengen alacaksaniz bir araci firma ile calismak mantikli olabilir.
mesaj gonderirseniz, size benim de calistigim firmanin bilgilerini verebilirim.

for the record (11.04.18 08:11:22)"


^Yukaridakine mesaj atma ahahaha. tek araci firma BLS zaten baska secenegin yok. ahuahah etraf cakal kayniyor.
  • hot potato  (11.04.18 09:19:07 ~ 09:20:25) 
vizemerkezi tarzı aracının aracı firmalara değil, ispanya konsolosluğunun görevlendirdiği kuruluşa başvur. sitesine gir evrakları hazırla randevunu al ve git. çok kolay.


  • mikahakkinen  (11.04.18 09:48:51) 
aracı firmalar, yani acenteler evrak hazırlama, randevu alma süreçlerini halleder. onların "sana vizeyi ben ayarlıycam" gibi bir iddiaları yok, evrak takibi vs. yapıp tek seferde daha konforlu olarak halletmeni sağlıyorlar. şu saatte BLS'de ol diyorlar, birlikte gidiyorsunuz, sıra alıyorsunuz, sıra size gelince çağırıyor acenteci, BLS görevlisine gidip evrakları teslim ediyor, varsa sorusunu cevaplıyorsunuz. yani yolun sonu her türlü BLS.
(bu arada direkt ispanya'dan vize almadım, o yüzden direkt yetkili BLS değilse tüm suçu hop potato'ya atınız, ben de ondan görüp yazdım heheh)

okuma yazma bilen ve internete erişimi olan kimsenin böyle acentelere ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum ama uğraşmak istemeyen ya da vakti olmayanlar için bir alternatiftir, dolandırıcı ya da sahtekar olduklarını söylemek yanlış olur.
  • Bruce  (11.04.18 10:07:24 ~ 10:08:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.