[]

Kekeme insanlar yalnızken sesli akıcı konuşabiliyorlar mı?

Kekemelerin rahatça şarkı söyleyebildiklerini, rap bile yapabildiklerini biliyoruz.

Benim merak ettiğim ise kekemeler sadece diğer insanların yanındayken mi konuşmada zorlanıyorlar yoksa kendi başlarına kalıp sesli konuştuklarında da zorlanıyorlar mı?

Eğer kendi başlarına kalıp kendi kendine konuşunca zorlanmıyorlarsa o halde kekemeliğin tamamen sosyo-psikolojik bir vaka olduğu sonucu çıkar. yani sadece psikolojik veya fizyolojik bir anormallik olsaydı kendi başlarına kalınca da konuşmada zorlanmaları gerekirdi.

Bu konuda bilgisi olan veya kekemelik sorunu yaşayanların fikirlerini paylaşmaları güzel olur.

 
3 tane kekeme tanıdığım oldu. Bunlardan biri, profesyonel bir şarkıcıydı. Rap yapmalarının ve şarkı söyleyebilmelerinin sebebi, ritm eşliğinde kekelememeleri. Konuşurken elleriyle ritm tutabildiklerinde de, pek kekelemiyorlar. Stres, kekemeliği tetikleyebilir ama %100 sebep olduğunu düşünmüyorum.


  • agluna  (10.04.18 13:00:26) 
Kendi başlarınayken de kekeliyorlar. Ancak içlerinden konuşurken kekelemiyorlar. Nörolojik bir problem yani.


  • tabirimekruh  (10.04.18 13:10:20) 
Öncelikle tek bi' çeşit kekemelik yok, ve ilginç kısmı da şu; tek bir kekeme ''hastasının'' dahi birden fazla sebebi-sonucu da olabiliyor(genelde oluyor)

Yani diyorsan eğer ''birisi yalnızken akıcı konuşabiliyor başkalarının yanında konuşamıyorsa sosyopsikolojik bir vakadır ve biz bu sosyopsikolojik kısmı çözersek durum hallolur'', bu yanlış. Şöyle çevirirsek eğer bi' miktar haklılık doğuyor; Kekemeler ''eninde sonunda heyecana'' yöneliyorlar çünkü bunu öğreniyorlar ve bunun da zorluğunu yaşıyorlar. evet bu doğruya daha yakın. Yani aslında sorunuzun temeli olan; heyecanlandığı için mi kekeliyor yoksa kekeme olduğu için mi heyecanlanıyor sorusunun bi' cevabı yok, her 2side bu hastalıktan muzdarip olanlarda mevcut.

Hastalığın teknik boyutuna yönelik de belki biraz konuşabiliriz, ya da neden ülkemizde çözülemediği kısmını ama ben yazmaya devam edersem konu çok uzar o kadar enerjim yok, sen aklında soru varsa sor benim bildiğim şeyler olursa cevap veririm.

*ülkemizde çözülemiyor diyorum ama aslında çözülüyor-biraz yaşla ilgili bir problem eğer genç farkedilir ve çalışılırsa oran %100'e yakınMIŞ-, sadece teknik kısmında biraz karmaşa var. Bunun da sebebi para getirmeyen bi' alan olduğu için bu konu üzerinde ilgilenen çok fazla teknik adam yok. Daha çok(dünyada da böyle aslında ama)bu dertten muzdarip olanların çözüm yöntemleriyle ilerleniyor. Bunun dışında tıp'da uzmanlık alanında da 2 tip ekolü var bizim ülkede ve birini kullanan diğeri hakkında kolaylıkla ''o uzun vadede çözüm değil'' diyebiliyor(yani sonuca giden yolda yöntem farklılığı değil de çalışıp çalışmamasında dahi ayrışma var)
  • mete kudur  (10.04.18 14:01:01 ~ 14:03:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.