[]

Uyuz hastalığı...

Arkadaşlar merhaba,

Ofiste bir arkadaşımızın kardeşinin kaldığı yurtta uyuz hastalığı başlamış. Bütün yurt ilaçlanmış. Yurtta uyuz olduğu tespit edildiğinde arkadaşın kardeşi yurtta değilmiş ama ben kesin ona da bulaşmıştır dedim. Dün doktora gitmiş, doktor bu belirtiler uyuz belirtileri gibi ama psikolojik olma ihtimali de var. bir iki gün izleyelim. Sonra bir daha bakalım demiş. Şimdi merak ettiğim şey şu.

Bu uyuz bizim arkadaşa bulaşmış olabilir mi? Bence çok yüksek ihtimalle bulaşmıştır. Eğer ona bulaştıysa bize bulaşma ihtimali nedir? Ve bu uyuz başlamadan önce önüne geçmek mümkün müdür? Yani normal uyuz tedavisi henüz uyuz olmayan bir kişide de başlanabilir mi?

Eğer olurda bir şekilde bana da bulaşırsa çok kötü olur. Bana bulaşırsa evde bebeğe de bulaşır. Bebeğe bulaşması çok kötü olur.

Doktor arkadaşların yorumları, önerileri nedir?

 
Doktorlar gelene kadar ön bilgi olarak yazayım.
1.Durum netleşene kadar arkadaşınla fiziksel temastan kaçın, kıyafetlerini giyme, yattığı yatakta yatma.
2. Sakin ol.
Şu anki durumda devam edersen psikolojik etkilenmen başlayacak, ufak ufak karnını kaşımaya başlayacaksın. Çok kaşıdığın yerler kızaracak. Kızarıklığı görünce panikleyeceksin falan. Sakin ol yani.
  • oguz altun  (10.04.18 11:44:23) 
bildiğim kadarıyla uyuzun kaşıntısı geceleri artar, ciltte çizgi şeklinde kızarıklıklara sebep olur. ancak uyuz bulaşsa bile tedavisi kolay. kwellada losyon sürüyorsun tüm vücuda. 12 saat kadar bekledikten sonra duş alıyorsun. tüm kıyafetleri, çarşafları vs yıkamak işin en can sıkıcı kısmı..


  • pitjantjatjara  (10.04.18 13:13:40) 
Önce ellerde parmak aralarında kaşıntıyla başlıyor. Bir arkadaşım ekolü:) Salaş bir rock barda, montunu askıya asmış, bir başkası da onun üstüne montunu asmış. O şekil bulaşmıştı dediğine göre.

Tedavisi çok basit ama.
  • old possum  (10.04.18 14:21:18) 
korktuğum nokta bana bulaşıp, bebeğe de bulaşması. yoksa sadece bana bulaşacak olsa hiç bu kadar endişe etmem. giderim doktora neyse ilacı alırım. derdim önlemi var mıdır? yani henüz ortaya çıkmadan önüne geçmek mümkün müdür? ya da o tedbir ne derece etkilidir?


  • draconas  (10.04.18 14:31:00) 
bahsettiğim ilacı kullanmak dışında bir tedbir yok bildiğim kadarıyla..


  • pitjantjatjara  (10.04.18 14:34:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.