[]

İsviçre Schengen Vizesi ile İspanya'ya Giriş

Merhaba,

Eşimle Temmuz'da İspanya gezisi planlıyoruz. Ben İsviçre vatandaşıyım, dolayısıyla eşim için İsviçre Schengen vizesine başvurursak uzun süreli vize alma ihtimali yüksek. 1-2 belge yetiyor üstelik, uğraştırmıyor. Fakat yakın zamanda İsviçre'ye gitmeyi düşünmüyoruz. İsviçre konsolosluğunfan Schengen vizesini alsak, İsviçre'ye gitmeden İspanya'ya gitsek girişte sıkıntı yaşar mıyız?


 
Oncelikle vize almak hic bir ulkeye girisi garanti etmiyor. Size neden Isvicre'den vize aldiginizi sorabilirler, sizin vatandasliginizi gorup sormayabilirler de.
Kural olarak zamaninizi gecireceginiz yerden almaniz daha mantikli. Ancak sizin durumunuzda gumruk polisi sorarsa bunu aciklamak daha kolay olacaktir. Vatandas olmanizin bu durumda kolaylik saglayacagini dusunsem de, hic belli olmuyor, tamamen gumruk polisine bagli.

  • ekyil  (09.04.18 13:22:13) 
Aynı şekilde yaptım, hiç sorun yaşamadım. İspanya(Barcelona) da suratıma bile bakmadılar. İsviçre'nin vizesiyle isviçreye girmeden bir çok yere girdim hiç sorun yaşamadım.

Vizeniz devam ederken İsviçre'ye girmeyi unutmayın da, vize rejimini ihlal etmiş gibi bir bahaneyle kısmasınlar sonraki başvuruları.
  • kobretti  (09.04.18 13:22:55) 
vize giriş garantisi vermiyor ancak normal ispanya vizesi almış bir kişiden %5 daha fazla sorun yaşama riskiniz var en fazla. sizi biraz uğraştıracak ama eğer ispanya tatilinizin sonuna ispanyada kalacağınız günden daha uzun bir süre için isviçreye uçak rezervasyonu ve otel rezervasyonu (iptal seçeneği olan) yaparsanız avantaj sağlayacaktır. vizeden sonra ücretsiz iptal seçeneği ile tüm rezervasyonlarınızı iptal edebilirsiniz ya da ispanyaya girdikten sonra :) avantajlar;
- çoklu girişli uzun vize ihtimalini yükseltir.
- vize alırken ya uzun kalacağınız ülkeden ya da süreler eşit ise ilk gireceğiniz ülkeden almak mantıklıdır.
  • kotuoglan  (09.04.18 14:26:18) 
Teorik olarak hayir sorun cikmamali. Kaynak: europa.eu

Ozgur dolasim hakki nedeniyle aslinda vizesiz olsa dahi esinizle seyahat edebilirsiniz bir Isvicre vatandasi olarak Schengen Bölgesi´nde. Evli oldugunuzu kanitlayan belgeleri yine de yaninizda bulundurun. Sanirim Irlanda birkac kez dava edildi bu konuda ve davalar kazanildi.
  • buf-e kür  (09.04.18 14:33:47) 
2 kere yaptım bunu. vize aldığım ülkeye hiç girmeden farklı bir avrupa ülkesine gittim. ikisinde de sorun yaşamadım ama 3.yü yapmaya cesaret edemem :)


  • boyle buyurdum  (09.04.18 15:17:45) 
Cevaplar için teşekkürler.

@buf-e kür, bu linki inceledim, fakat anladığım kadarıyla dediğiniz durum ikamet ile de alakalı. şöyle bir şey var çünkü: "Wenn Sie außerhalb der EU wohnen und Ihre Familienangehörigen aus Nicht-EU-Ländern Sie begleiten oder in das EU-Land reisen, dessen Staatsangehörigkeit Sie besitzen, gelten die grenzübergreifenden EU-Vorschriften nicht zwangsläufig, und es könnten Visumgebühren anfallen." Ben Türkiye'de yaşıyorum..

Ya az uğraşıp daha fazla risk alacağız, ya da fazla uğraşıp kafamız bir nebze daha rahat olacak anlaşılan.
  • gmzo  (09.04.18 16:37:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.