[]

Çocuk, intihar, Cehenem

Herkese kolaylıklar dilerim. Şimdi bu kafamı kurcalayan meseleyi daha önce sormuştum ama çok detaylı bir cevap alamadım.
şimdi olayımız şu 13 yaşında bir kız çocuğu 7 yaşından itibaren kendi öz akrabalarıda dahil olmak üzere bir çok kişinin taciz ve tecavüzüne uğruyor. en sonunda topunuzun canı ceheneme aşağlık insanoğlu diyerek intahar ediyor. şimdi bu kız çocuğu ceheneme gidecek öyle mi? sorduğum bir çok dini bütün arkadaş evet gidecek ne olursa olsun intihar etmemesi gerektiğini söylüyorlar ama yani 7 yaşında bir çocuk bebek daha nasıl dayansın nasıl aklına yatırıp devam etsin hayatına böyle bir tanrı böyle bir yaratıcı olabilir mi? başına bunca şeyi musalat edip sonra da aaa bak canını almışsın hadi cehenememi diyecek saçma değil mi sizce de?



 
Gordugun gibi beyni kullaninca din min kalmiyor ortada.


  • baldur2  (09.04.18 12:34:53) 
Dinibütün arkadaşlarınız dini bilgilerini güncellesinler. 13 yaşındaki çocuk (son zamanlarda çocuğa yönelik sapkın bakışları saymazsak) akılbaliğ sayılmaz. Dinen hiçbir cezai ehliyeti yoktur. Önemli olan fiziken yetişkinliğe adım atması değil, aklen yetişkin olması. Çocuğun dinen cezai ehlyieti yoktur. bu birincisiydi.

İkincisi, bizim dinimiz mazlumun yanındadır. Müdahale etmese bile iş hesap kitaba gelince mazlumu tutar. Ben bu intiharı çocuğun işlediği dini bir suç olarak zaten görmüyorum da, hadi diyelim ki milletin dediği gibi cehennemlik bir suç olsun, çocuğu buna zorlamışlar. Çocuk çaresiz. Mecburiyet içinde yapılan hiçbir şeyden cezai ehliyet yok. Ayrıca intihar edebilmek için çok ağır psikolojide olmak lazım. Bir nevi akıl sağlığınızı yitirecek noktaya gelmek lazım. eee, işin içinde aklın kusursuz olduğu bir durum olmadıkça ceza yok dinde.
  • deveyi diken adamin ta kendisi  (09.04.18 12:36:49 ~ 12:37:33) 
deveyi diken adamin ta kendisİ@ peki misal 13 değilde 18 yaşında intihar etseydi fark edermiydi yoksa gene akıl sağlığı yüzünden bir şey olmazmıydı.


  • denklemci  (09.04.18 12:39:19) 
+1 baldur2


  • mikahakkinen  (09.04.18 12:40:13) 
Yaratılış felsefeleri içinde; kimin cennete kimin cehenneme -ve her sistemdeki türevlerine- gideceğine karar verenlere çok uyuz oluyorum ben. Bak bak kesin cehenneme gidecekmiş. Korkmayın cehenneme gitmeyecek, emin olabilirsiniz.


  • windowsguvenlikduvari  (09.04.18 12:42:55 ~ 12:43:33) 
@denklemci

ben fetva veremem. din adamı değilim sonuçta. ama kendisi de intiharın eşiğine çok kez gelmiş biri olarak diyorum ki intihar edecek noktadaysanız akıl sağlığınızı yitirmişsinizdir. sağlıklı karar aldırtacak şartlarınız yoktur. şahsi görüşüm, intihar edenin cezasının olmadığı. ama şahsi görüşüm dini bağlamaz. bu işin fıkıhta başka karşılığı varsa bilemem. fıkıhta intiharın cezası cehennemdir diye bir hüküm varsa da bence benim şahsi bu görüşüm içtihad olarak girebilmeli fıkha.
  • deveyi diken adamin ta kendisi  (09.04.18 12:42:58) 
hahahaha :)) Bayılıyorm bu tür amaçsız antreman sorularına. Keza cevaplara da, sen eğer ''din bilginizi güncelleyin(!) 13 yaş akılbaliğ değil'' dersen bu şekilde kontrayı da yersin.

Yetersiz sorulara gelen standart yetersiz cevaplar işte...


Bu tür konular hakkında şahane 2 söz üzerine birşeyler söyleyip bırakacağım, bu sözlerden birisi şu; ameller niyete göredir. ikincisi ise soruların kendileri bi' amaç değildir, soru sorulmasının bi' amacı vardır.

Şimdi bu soruyu soran kişinin amacı ne ? Aslolan hikaye tam burada yatıyor aslında. instagram'a fotoğraf atmakla şu soruyu sormak arasında eylemi yapan kişi açısından pek fazla fark yoktur. İkisi de kalabalık aralarlar-kendilerine.

Söyleyeceklerim bu kadardı esasında ama madem buraya geldik soruyu da cevaplayalım, malum ben tik seviyorum;

Şimdi sanırım burada bahsi geçen dini bütün arkadaşlarınızın dini islam? Eğer öyleyse kabaca bilmemkaçbin din arasından sadece birisi, hadi onu bırakalım dünyada şu an aktif kaç tane din var tam bilmiyorum ama islamiyet yine en yaygın 3 dinden birisidir herhalde.

Önce şunu düşünün; lan bu kadar yaygın bir din, bu kadar yıldır da var olan bir dini konuda acaba böyle sorular ilk benim aklıma gelmiş olabilir mi ? Bunu ilk ben düşünmüş olabilir miyim ? -bu tür sorular zaten bu dinlerde anlatılmış ve kategorilenmiş-

Aslında lafı dolandırarak şunu demeye çalışıyorum, ben tanrıyla(eğer varlığına anlatıldığı şekilde inanıyorsanız, mesela müslümansın ve kur-an'da anlatıldığı şekilde Allah'a inanıyorsan) demelisin ki, ben Allah'la aynı düşünme kapasitesine sahip miyim ki böyle soruların cevabını arıyorum ? Burada amacın ne ? Eğer sen o 13 yaşındaki kızsan intihar etmeyi düşünüyorsan o zaman da ilk söze gidiyoruz, ameller niyetlere göredir.

Şunu diyorum, eğer inanıyorsanız inandığınız din her neyse telaş ya da merak etmeyin herhangi birisinde dahi tanırınız sizden daha güçlü daha akıllı bu tür şeyleri ona bırakın. Eğer inanmıyorsanız da yine telaş ya da merak etmeyin çünkü zaten böyle birşey sizin inancına göre yok.

İşte bu yüzden bu tür soruların sebebi instagramla aynı, soruyu soran şahıs ''ikna'' edilmek istiyor ama zaten öyle bir ikna olsaydı tek dil bayrak tek din tek vatan dur ya bu başka birşeydi, herneyse telefon çaldı aklım karıştı. Kaçtım ben...
  • mete kudur  (09.04.18 12:56:43) 
İntihar haramdır, tıpkı içki içmek, zina yapmak, faiz yemek gibi.

İntihar eden müslüman kişi bir günah işlemiştir, tıpkı hepimizin faiz/içki/zina ile işlediğimiz gibi bir günah.

İntihar eden kişi dinden çıkmış ve kafir olmuş değildir.

Suçunun/günahının cezasını çektikten sonra hak ediyorsa cennete gidecektir. Tıpkı faiz/içki/zina vs gibi hepimiz için sıradanlaşan günahların cezasını çekmek gibi.

Kaldı ki intihar ettiği anda akıl sağlığı yerinde değilse (ki genel görüş böyledir) günah işlemiş de sayılmaz.
  • John Bloor  (09.04.18 13:13:42) 
nacizane yorumumum. hikayelere gerek yok. sadece din'i onyargisiz ogrenin, arastirin. zira ozgur dusunceye sahip ortalama bir insansaniz zaten din'den sogursunuz.


  • mayeskuel  (09.04.18 13:18:21 ~ 13:18:57) 
hoca değilim, namazında niyazında olan birisi de değilim. az buçuk merakımla okumuşluğum var o kadar. öncelikle akıl sağlığı gereklidir. insan doğduğunda akıl sağlığı yerinde olmayabilir yada sonradan akıl sağlığını yitirmiş de olabilir. sonradan delirmiş kişinin Allah'a karşı sorumluluğu delirene kadardır.

sorundan bağımsız olarak intiharın günah olmasının sebebi vücudumuzun bize emanet edilmesidir. yani herkes ölecek ama senin sorumluluğun sonuna kadar ruhuna ve vücuduna sahip çıkmandır. alkol, sigara, uyuşturucu vb. şeyler bundan dolayı günahtır. bakmayın sigaraya mekruh dediklerine.

intihar eden kızın cehennemle işi olacağını sanmıyorum. 10 yaşındaki çocuk da intihar edebilir, 15 yaşındaki de 13 yaşındaki de.. mantıken çıkış noktası bulamamış ve tükenmiş.. aklı, algısı kapanmış.. Allah rahmet eylesin..
  • silah taciri  (09.04.18 13:21:02) 
bu arada mete yarar'a sinir oldum. gecmeden edemiycem. bu kadar saldirgan, alayci bir tutuma sahip olmasini gectim. satirlar dolusu yazip sonucunda, biz allah kadar akilli degiliz'e getirmesi, bu memlekette bolca bulunan cahil ve sesi yuksek cikan guruhu hatirlatiyor.


  • mayeskuel  (09.04.18 13:25:01 ~ 13:25:34) 
Ben inanmıyorum öyle bir şeye o kız cehennemlik ona tecavüz eden onu taciz eden cennetlik. Ve işin tuhafı onun cehennemlik olduğunu söyleyen yobaz da cennetlik.
Geçin bunları... O kız hayattaki en temiz, en masum, en günahsız insandır.

  • kirmizipilotkalem  (09.04.18 13:34:50) 
Güzel kardeşim bak, İslamiyetin sorunu insanların dini kuran yerine kulaktan dolma bilgilerden öğrenmesi. Bütün hayatım boyunca “intihar eden kesin cehennemliktir!” diye duydum, inandım. Sonra bir gün kuran’ı okudum ve böyle bir cümleye rastlamadım. Ama aynı kitapta “bu kitaptan başka yol göstericiye ihtiyacınız yoktur” gibi bir cümleye rastladım.

Eğer araştırırsan, Kuran’da intihar için sadece “bunu yapmayın,” dediğini görürsün. Tıpkı içki içmeyin, oruç tutarken seks yapmayın dendiği gibi. İntihar edenin suçunun ebedi cehennem falan olacağını söyleyen hiçbir ayet yok. Ha ama ne zaman ki hadislere bakıyorsun, yok intihar eden şöyle yanacak böyle kızartılacak... e kitapta demiyo bunu?

Git şimdi o ilk başta sorduğun adamlara şunu sor: “intihar eden cehennemliktir diye nerede diyor?” Buma cevap “Kuran’da” demezlerse bir bok bilmiyorum ben.

(biz. Hadis dini)
  • sen git ben geliyorum  (09.04.18 15:58:21) 
İntihar eden cehennemlik evet. Ama ben olsam şunu sorardım, tecavüz eden cehennemlik mi?

Zinanın haram olduğu tanımlanmış İslam'da. Ama tecavüzle ilgili bir veri yok. O o.
  • old possum  (09.04.18 16:16:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.