[]

italyada araba kiralamak

sadece türkiye ehliyeti, pasaport ve kredi kartı yetiyor mu?
europecar'dan kiraladık
baya sıkıntılı hikayeler duydum sormak istedim
belki eklemek isteyeceğiniz şeyler de olur

 
europecar konusunu bilemem ama ehliyet pasaport ve limiti açık bir kk yeterli oluyor araç kiralamalarda.


  • lcha  (09.04.18 12:23:57) 
ben de o muabbetlerden korkup kiralamadım ama pişmanım. sıkışık gezi planında trenle şehir şehir gezmek beni mahvetti.


  • mikahakkinen  (09.04.18 12:28:43) 
ab yasalarına göre uluslararası ehliyet gerekiyor ama araç kiralama firmaları normal ehliyeti kabul ediyor. ben sicilya'da kiraladım.

kazaya karışmadığın sürece sıkıntı olmuyor. kaza durumunda ne oluyor onu bilmiyorum.
  • merhum  (09.04.18 12:29:36) 
Öncelikle yeni ehliyete sahipseniz sıkıntı yok o yüzden eski tip ehliyetiniz varsa derhal değiştirin. İtalya’da araç kiralamak başlı başına bir facia. Türkiye’de ki araç kullanım alışkanlığı ile büyük ihtimalle seyehatiniz sonunda yüklü miktarda ceza çekilecek kartınızdan. Ben uyarıyım her yer radar kamera, hız ölçümü. Sokaktan ana caddeye geri geri çıkarken bile cezası var. Ben olsam bir daha düşünürdüm.


  • kompisko  (09.04.18 12:43:11) 
europcar'dan sicilyada kiraladım. sadece tr ehliyetim, pasaportum ve kredi kartım vardı.

@kompisko'nun dedigi durumları yaşamadım, havaalanına yetişmek için trafiği alt üst etmeme rağmen. belki italya anakara daha hassastır diyeceğim ama sicilya'da da trafik kurallarına riayet hassas seviyedeydi.
  • kitap arasında kalmış silgi tozu  (09.04.18 13:08:28 ~ 13:09:56) 
türk ehliyeti ile kiralayabilirsin tabi ki.

şehir merkezlerinde ''ztl'' (limites traffic zone) diye bir muhabbet var ona çok dikkat, izinli araçlar dışında o sokak ve yollara giriş kesinlikle yasak.

park etmek büyük bela malesef. italya genelinde otoparklar çok yetersiz, şehir merkezlerinde inanılmaz bir eziyete dönüyor. arabayı parka uygun olmayan bir yere bırakırsanız ve araba çalınır veya birisi vurursa sigorta karşılamıyor. onun için geceliği 25-30 euro olan güvenli otoparklara bırakın, fişini de yanınıza alın. yok ben bunlara koymam diyorsanız yol kenarında mavi çizgilerle ayrılmış alanlara bırakabilirsiniz, buralar gündüz ücretsiz gece paralı. arabayı koyduktan sonra orada bulunan park otomatına parayı yatırıp, fişi aracın ön camına koyacaksınız. koymazsanız arabayı çekerler ve ceza ödersin.

döner kavşaklarda kavşakta dönen araçlar çıkmadan dönmeye çalışma, sol şerit sollamak için türkiye'deki gibi devamlı oradan gidenlere sağlam ceza geçiriyorlar. arkadaşlarında dediği gibi daracık sokaklarda bile kameralar var. azami dikkat ederseniz sorun yaşamazsınız.
  • ada meltemi  (09.04.18 15:13:29) 
sana bir tüyo vereyim. araba kiralarken onların deyişiyle tomtom yani navigasyon da eklet. navigasyonun uyardığı biçimde araç kullanırsan ceza yemezsin. ayrıca bu meret yolda hız kameraları olduğunda uyarıyor. parkometre olayına çok dikkat et. bir de aracın camında bir zımbırtı göreceksin onun ne olduğunun açıklamasını aşağıya bırakıyorum.

en.wikipedia.org
  • delidir yakalayin  (09.04.18 23:26:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.