[]

araç değişimi

arkadaşlar konu biraz karışık olabilir. elimden geldiğince titiz anlatmaya çalışacağım. fikrinizi her ne şekilde olursa olsun belirtirseniz sevinirim.

en baştan izah etmeye başlayayım.

benim reno clio hatchback kasa bir aracım var. küçük bir kızım var ve bu araba bana yetmiyor hiçbir şekilde.. fiziksel olarak küçük kalıyor.

şimdi 2500 tl ev kredim var, ayrıca 900 tl de evin tadilatı için çekmiş olduğum kredi var ve şuan başka bir kredi çekmem halinde bunu ödeyebilecek bir başka param yok.

ancak aklıma salakça da olsa bi fikir geldi.

şimdi benim şu clio denilen aracımı 41000 tl'ye sattım, ve 80 bin tl'ye bir araba aldım. sattığım aracın parasından 10 bin tl'sini peşinat olarak verirsem eğer cebime 31 bin tl kalır.

bu 31 bin tl'yi aylık taksitler halinde ödeyecek şekilde hesabımda tutarsam, paramın en son kalan taksidi yukarıda bahsettiğim 900 tl'lik kredi bitimine denk geliyor.

şimdi eğer ki kendimi zorlarsam clio ile biraz daha idare etme şansım var ancak oldukça fazla zorlanacam.

aracımı satarsam yukarıda belirttiğim zorluğu yaşayacağım ama arabanın modeli yenilecek. sizce ne yapayım?

aracı değiştirsem mi yoksa bu kadar alengire hiç gerek yok mu dersiniz.


evet farkındayım, fikir çok saçma hatta çok salakça.. ancak başka bir şey gelmedi aklıma.. başka bir fikri olan varsa onların da düşüncesini bekliyorum. şimdiden sağolun.

 
büyük araba illa 80bin tl olmak zorunda değil. yaşça daha eski büyük arabayı yine bulursunuz. mesela 50bin - 60 bin aralığındaki arabalara bakın. 4 yıllık kredi ile aylık 450 tl civarı ödersiniz.


  • himmet dayi  (09.04.18 12:10:55) 
Borçlanmayın elzem değilse. Araba sonuçta bu elbet sığarsınız. O tıp arabalarla 4 kişilik aileler geçiniyor. Biraz heves etmişsiniz bence torpuleyin bunu.


  • retiredcolonel  (09.04.18 12:26:32) 
80 binlik yerine 60 bandına in kendini zorlama. borçlanması en riskli dönem şu an.


  • mikahakkinen  (09.04.18 12:30:15) 
Arabanın küçük geldiğine eminim, çocuğun puseti bile zor sığıyordur bagaja. Ama böyle saçma bir borçlanma içine girme bence de, sabret.


  • John Bloor  (09.04.18 13:23:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.