[]

kayıp pasaport

yeni pasaport alacağım, ama süresi bitmiş olan eski pasaportum kayıp (taşınma esnasında şuan bulamayacağım bir köşeye kaldırılmış)
yenisini almak için eskinin kayıp olduğunu bildirmem yeterli sanırım, eskinin iptali / sistemden silinmesi vs vakit alan bir işlem mi, yeni pasaportun çıkışını ne kadar geciktirir (dilekçe verme vs dahil) ?

EDİT: Kaybettiğime dair dilekçe yazdırdılar. Kaybolan pasaportun numrasını falan sistemden bana söylediler, oradan direkt geçirdim yani. Onun dışında hiçbir yaptırım vs yok. Yenisini normal bir şekilde çıkarttılar.

 
süresi bitmisse bildirmene gerek yok aanirim. direk yenisine basvurabilirsin


  • zaxurani  (08.04.18 22:59:44) 
www.pasaport.pol.tr
Süresi bitmiş bile olsa eski pasaportu istiyorlar.

www.pasaport.pol.tr
Pasaportu kaybedilmesi halinde yapılacak işlemler nelerdir ?


Kaybettiğinizi bildirdiğiniz pasaportunuzun başkaları tarafından kullanılmasının önlenmesi ve bilgisayar kayıtlarına zayi kaydının girilmesini için il ve ilçe pasaport müracaat merkezlerine yurt dışında ise dış temsilciliklerimize müracaat etmeniz ve bu hususta yazılı beyanınızın alınmasını müteakip, sadece pasaport cüzdan bedelini ilgili maliye birimlerine yatırmak suretiyle zayi ettiğiniz pasaportunuzda bulunan sürenin yeni alacağınız e-pasaporta aktarılması mümkün bulunmaktadır.

Bunun yanında, kayıp olan pasaportunuz için ayrıca ülkemizde kayıp ilanı verilmesi gerekmemektedir.
  • kobuzchu kiz  (08.04.18 23:28:46) 
pasaport işlemleri emniyette yapılırken başvuru sırasında bir evrak imzalatıyorlardı eski pasaportum zayi oldu vs. şeklinde, başka bir olay yoktu. başvuruyu ya da pasaportun basılmasını, ulaşmasını falan etkilemiyordu. nüfusa geçtikten sonra da aynıdır muhtemelen.


  • nrmnm  (08.04.18 23:30:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.