[]

Skype iş görüşmesi

Yarın sabah Skype bağlantılı İngilizce bir iş görüşmem olacak satış temsilciliği için.

Traş olunacak, gömlek, kravat giyinilecek, ses ve görüntü kontrolü yapılacak. Bunlar tamam.

Sizce ne gibi sorular gelebilir ve ne tarz cevaplar vermeliyim ? Uzun bir süredir işsizim ve bu işe bayağı bir ihtiyacım var. Biraz stresliyim o yüzden, tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

 
Ben Hollanda ile tel gorusmesi yapmistim.

CV uzerinden gidildi. Kariyer plani, neden satis, onceki islerinden niye ayrildin, bu isinden niye ayriliyorsun, neden bizim firma vs gibi klasik sorular gelmisti.

Tum sorulara yalan da yanlis da olsa duymak istedikleri cevaplari vereceksin. Madem satiscisin kendini de iyi pazarlaman lazim.
  • japon askeri  (08.04.18 21:46:31) 
skype görüşmesi telefon görüşmesinden kat kat iyi, benim telefon dandik olduğundan mıdır nedir, telefonda hep sıkıntı yaşıyorum ama skype'ta daha rahat oluyorum.

japon askeri +1 klasik sorular gelecektir, bazen satış işlerinde örnek olaylar üzerinden soru sorulabiliyor, sen ne yapardın gibi? buna hazırlıklı olabilirsin biraz, bana sormuşlardı.
  • dilligaf  (08.04.18 22:03:55) 
Mutlaka işi istediğini göster adamlara, yani olursa olur, olmazsa olmaz gözüyle bakma sakın. Motive olduğunu görsünler çok heyecanlı olmana gerek yok ama yeter ki o işi istediğini anlasınlar, gerisi gelir. Başarılar


  • Boris  (08.04.18 22:16:56) 
Çekilin headhunter geldi.

Boris +1, işi istediğini göstermek gerçekten çok önemli. Görüşmede soracak sorular hazırla. Görüşmenin başında not tutmanın uyup uymayacağını sor, zaten kesin "olur tabii alabilirsin" derler. Yalnızca cevap verme, şirketle ve pozisyonla ilgili sektörel sorular da sor. Şirketi ve pozisyonu çok iyi araştır, soruların öylesine değil gerçekten kaliteli sorular olsun. Böylece hem ilgili gözükürsün, hem de onların konuşmasını taklit edip şirkete uygun gözükürsün. Değerlendiren görevli cevap verirken notlar al ve onların cevaplarını sonraki sorularda kullanarak iyi bir dinleyici olduğunu göster. Anlatacaklarını kesinlikle ezberleme, doğaçlama gözükmesi lazım. Ezberlemek yerine, mülakatta anlatacağın hikayeleri maddeler halinde not al ve 1500 kez o hikayeleri kamera karşısında anlatıp pratik yap. Skype görüşmesi yapacağın masanın başına geç, kameranı kur, kendi kendine gerekirse 100 kez simülasyon yap ve her seferinde kameradaki görüntülerini eleştir. Yalnızca sen eleştirme, ailene, arkadaşlarına da izlet, onlar da eleştirsinler.

Satış pozisyonu için başvuruyorsan kıvrak zekalı ve motive olman gerek. Gelen her soruya vereceğin cevabı evirip çevirip neden bu pozisyonun senin için çok uygun olduğuna bağla. En önemlisi: anlatma, göster. Fazla teorik konuşmaktan uzak dur. Sonuç ver adamlara. Varsa geçmiş iş hayatında çözdüğün sorunları anlat, çok temiz saf ve öz bir şekilde. Buna ancak pratikle ulaşabilirsin, hazırlanırken gerekirse diğer adaylardan 100 kat fazla emek ver. Etiket falan yalan. Gittiğin üniversitenin vasat olmasının, iş tecrübenin az olmasının, CV'de uzun süre işsiz olduğunu görmelerinin önemi yok. Bir mülakata çağırılıyorsan o noktada diğer tüm adaylarla şansın eşit, nokta. Görüşme ayarlandıktan sonra iş CV'ne değil senin mülakattaki performansına bakar. Harvard mezunu da olsan Yozgat mezunu da olsan aynı. 30 sene CEO'luk yapsan bile iletişim becerin zayıfsa satış temsilciliğine alınmazsın.

İş hayatı çok çok acımasız, ama yaparsın. Tüm streslerin bitecek, yeter ki sabırlı ol ve en zor günde bile çok çalış. Çok çok ekstrem şekilde detaylı olmayan sorulara cevap verirken cevabın 60 saniyeyi geçmesin. Fazla konuşan taraf hep kaybeder, unutma. Eğer kendini satmaya çok istekliysen, bu pozisyona muhtaç olduğunu belli edersin. Muhtaç gözüküyorsan, başka seçeneğin olmadığını anlarlar. Başka seçeneğin olmadığını anlarlarsa, bunu talihsizliğine değil beceriksizliğine yüklerler. Sorulandan fazlasını anlatmamaya çalış. Kısa, öz, temiz, keskin, kıvrak, zeki ve daima pozitif ol. Bir mülakatta asla, hiçbir şekilde şikayetlenme, hiçbir sebeple negatif enerji yaratma. Asla yalan söyleme, ama her doğruyu da paylaşma.

Hadi tüm iyi dileklerim seninle. Söylediklerim elbette yarın sabaha kadar yapılacak şeyler değil ama bunları yine de unutma, çünkü bu iş olmazsa bile bir sonrakini kaparsın. Yeter ki iyi hazırlan. Ekmek aslanın ağzında, tokat üstüne tokat yesen bile ayağa kalkabilecek güç lazım. Bu dünyada en büyük yetenek sabırdır. Yaparsın, yemin billah yaparsın. Bir senedir iş arıyordum, kaç mülakattan reddedildim ne fırsatlar kaçırdım aklın almaz. Elendikçe de mülakatlarımda daha da stres yaptım, bu kez de stresten elendim. Pes etmedim, daha bir ay önce teklif aldım. Söylediklerimin hepsi kendi tecrübelerim. Sık dişini, en karanlık günde bile çalış.

Şu listeyi de bırakayım, vakit bulduğun zaman izle buradaki videoları: www.youtube.com
  • occupy grove street  (08.04.18 23:44:55 ~ 09.04.18 00:10:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.