[]

Görücü usulü evlilik

Sanırım bunu yapıcam bu gidişle. 5 bine yakın maaşım var geçen sene iş ararken feci bunalıma girmiştim o dönem ekşiden ve gittiğim kurslardaki çoğu kıza yürüdüm ama baktım alakasız tipler olmaz yani. İş yerinde de şuan bu işe kalkışacak ortam yok. İş ev arası mekik dokuyorum zaten gece hayatım kızlı erkekli ortamım hiç olmadı evcimen biriyim. Benim gibi biri görücü usulü dışında nasıl kız bulabilir ki?




 
En sağlam evlilikler görücü usulüyle oluyor. Güvendiğin tanıdıklara da haber ver baksınlar senin için sonra da ziyaret..


  • 1adam  (08.04.18 07:12:19) 
tinder


  • kveldulv  (08.04.18 09:02:11) 
Kızlı erkekli ortamlara girmiyorum demişsin. E gir madem. Çevreni de genişlet.

Dil öğren, spor yap. Başkalarıyla tanışma şansını artırmak için mevcut arkadaşlarından ayrı takıl. Arkadaşlarından ayrı takılan kimselerle tanış.

Ben 10 yıl kadar önce bir(normal) kız arkadaşımın(sevgili) erkek arkadaşıyla tanıştım. Bunlar 1-2 ay sonra ayrıldılar. Ben adamla takılmaya devam ettim. Yakın arkadaş olduk. Hâlâ sık sık görüşüyoruz.

Demek istediğim insanlarla tanışmak planlı bir şey de değil aslında. Tanışmaya, muhabbete açıksan, kliğiniz de aynıysa herhangi bir sebepten tanıştığın biriyle arkadaş olabilirsin veya evlenebilirsin.

Görücü usulünün sorunlu tarafı, karşı taraf bir şekilde samimi olmayabiliyor. Niyeti 'sen'le evlenmek değil sonuçta, sadece evlenmek. Bir de evlilikte erkek olmayan tarafın kaybedeceği pek bir şey yok.

Burada girişken olmak sorun değil, ama insanların üzerine çok gitmek de iyi değil. Bazen gerçekten istemedikleri halde olur diyorlar; verirsen alırım, götürürsen giderim...

Karşı tarafın 'istiyor mu?' yoksa 'ister mi?' olduğunu iyice anlamak gerek. Yani mesela sorsan herkes İtalya'ya gitmek ister, fakat çıkarıp al biletler şimdi git desen, çok büyük bir kısmı ama iş, ama çocuk, ama bilmem ne... diyecektir. İşte ancak istiyorum diyen kimse hazırdır, gider.

Bunlara karşı da dikkatli olmak gerek.
  • idexo  (08.04.18 09:57:28) 
görücü usulünde erkeklerin içi güya rahat oluyo, çevrelerindeki her kadını başka türlü etiketledikleri ve "hikaye"lerini bildikleri için. bir şey bilmeyeyim, kafam rahat olsunculardansan görücü usulünden gidebilirsin.


  • pinkpeony  (08.04.18 10:35:02) 
Dans kursuna git. Çevremde dans kurslarında tanışıp sevgili olan evlenen 4 çift var. Birini bulma ihtimalin son derece yüksek.


  • humat  (08.04.18 11:13:46) 
Bir hocam görücü usulü evlilikler için şöyle bir şey demişti: Görücü usulünde once saygı ardindan paylaşım en son ise sevgi gelir ve evlilik mühürlenirmiş. Günümüz evliliklerinde ise önce sevgi ardından paylaşım en son ise saygı ya gelir ya da gelmezmiş ki yüzde 90 saygı gelmiyormuş. Ne derece doğru bilmiyorum. İyi tanımakta konuşup anlaşmakta özen gösterebilirsiniz.


  • Amaranta ursula  (08.04.18 11:28:36 ~ 11:30:09) 
aile bireylerinden yardım alabilirsin,aile kadınları bulular komşu,uzak akraba vs vs


  • biravekahve  (08.04.18 13:20:46) 
Bir kere görücü usulü kavramını herkes karıştırıyor, onu bi açalım. Görücü usulü demek erkeğin anası babası ile uygun gördükleri kızın anası babasının anlaşması ve çoğu zaman birbirini görmeyen iki gencin evlendirilmesidir.

Zamanla damatlar ve gelinler evlenmeden önce kız isteme seansına katılmayı ve uzaktan da olsa evleneceği kişiyi görmek istemiştir.

Bu alışkanlıktan sonra da güzel kardeşi gösterip çirkin ablayı iteleme mevzusu çok olmuştur Anadolu'da.

Yani damada evin küçük kızını gösterip düğünde büyük ablayı itelerler, duvağı kaldırana kadar da bilmez zavallı damat. Delikanlıysa benim beğendiğim bu değildi istemiyorum desin :)

Sizin konunuz ise eşin dostun ailenin yardımıyla evlenmek isteyen uygun bir aday bulmak, bir sürü prosüdürü ortadan kaldıran ve işi hızlandıran bir durum. Mantıksız değil.
  • John Bloor  (13.04.18 12:45:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.