[]

Hayattan nasil zevk alınır?

28 yaşındayım, gereksiz ve sebepsiz bir mutsuzlugum var, kurtulamıyorum bir türlü. Bu sıralar düşünceler biraz ağır geliyor, hayatı yakalamakta zorlanıyorum. Detaylara girmeyeceğim, çünkü çok uzun hikaye. Öğrenmek ıstediğim, ufak tefek şeylere takılmadan ve sahip olduklarımızın kıymetini bilerek anı nasıl yaşamayı başarırız? Yaşamaya devam etmekte bizi motıve eden şey ne olmalı?




 
küçük veya büyük geleceğe yönelik ufak hedefler koyulabilir. bir hafta sonra şunu şunu halletmiş olucam gibi. sosyal aktivitelere de yoğunlaşmak iyi olabilir. boş kaldıkça düşünceler sarar.


  • pudrasekersizlokum  (08.04.18 02:01:42) 
@pudrasekersizlokum cevabiniz icin tesekkurler. aslina bakarsaniz ziyadesiyle yogunum. sabahlari 8-14 arasi okulda oluyorum, 15-23 arasi da calisiyorum. hafta ici boyle geciyor.


  • it s over now  (08.04.18 02:16:19) 
bu gibi soruları detaya girmezsen çözemezsin. Şimdi senin bahsini ettiğin, ''zevk'' dediğin şeyin 2 ihtimali var -normalde eylemlerin 3'tür.-
bunlar ; ya seversin yaparsın ya da yaparsın seversin( yalnız ikincisi için kazanım refleksi şartı gerekiyor.)

Şöyle biraz daha basitleştirelim;
Bir aksiyon/aksiyom'dan zevk almak için ya ''zaten sevdiğin'' şeyleri yapacaksın(yani hazzı kendisinden olan-mesela genel canlılar için en basit örnek cinsel birliktelik verilebilir, bunun özelleştirilmiş rafine diyorlar ya - hah işte o hallerini de(sende varsa eğer) arayarak bulabilirsin )
ya da faydalı bir eylemi önce zorla yapacaksın sonra tekrar ve ''disiplinin'' sayesinde bundan keyif almaya başlayacaksın.

diğer konu ''Motivasyon'' çokcana devam ettiremez, motivasyon-genelde- sadece başlatır. Bu fizikte 2 çeşit ivme var ya, hah işte motivasyon 1.si yani hiçbir durumda elzem değil ama destek vücutta ki memenin yanındak küçük kaslar gibi.

Bunlar senin sorularının cevapları, bir de küçük bi' depresyonda olma ihtimalin de var ama bu kısmı benim başıma hiç gelmedi o yüzden doktorluk da olabilirsin tam bilmiyorum(Bazen psikolojik etkilerin sebepleri fiziksel olabiliyormuş)


Onun dışında da herkesin yaşamaya devam etmekteki motivasyonu farklı-hatta bazısının hiç yok, duruyorlar öyle. keza zaten(bu ikisi aynı anlamda mı?) sana buradan gelecek öneriler de, genelde senin de basitçe düşünebileceğin aklında olan ama yap(a)madığın çerçevede ki aktivitelerden olacaktır, burasının en büyük özelliği o, herkes 2dk alimidir; mesela ben de uzaktan fikir yürütecek olsam ''önce sosyal çevreni değiştir ya da genişlet-yeni arkadaşlar(!) edin'' derdim. Zannımca - büyük ihtimalle içinde bulunduğun durum aslında karakterinle alakalı ve bu tip karakterleri de genelde çevresel koşullar itekler.


Son günlerde o kadar çok ''nefret nedir ?'' ''aşk nedir?'' üzerine dini yazı okudum ki, bana ''elma suyu nasıl daha iyi çıkartılır'' desen de ''aslında o konu karakterinle ilgili'' diyebilirim/derim hiç acımam. Ayrıca buradan da yayınevlerine sesleniyorum ''oğlum şunu bizim de analayabileceğimiz dilde yayınlasanıza'' 4 kere okuyup da anlamadığım cümle var, çok üzülüyorum halime.
  • mete kudur  (08.04.18 02:17:44 ~ 02:20:52) 
@mete kudur cevabin icin tesekkurler. Acikcasi ben de burada hayatimi degistirecek bir oneri ile karsilasmayi ummuyorum zaten. Bu tarz durumlarda genelde "caresizseniz care sizsiniz" mottosu gecerlidir, genellikle. Ancak akil akildan ustundur derler. Sormakla bir sey kaybetmez insan. Bu yuzden sizlerin de fikirlerinizi almak istedim.

Karakterimle ilgili oldugu kismina katiliyorum ancak bunu bir sorun olarak gormek ne kadar dogru bilmiyorum. Hepimizin hayata bakis acisi farkli sonucta.
Keza ve zaten ayni anlamda degil bu arada.
  • it s over now  (08.04.18 02:44:53) 
bence hayata devam etme motivasyonu kendimizi hoş şeylerle meşgul tutarak bu sorgulamayı yapacak zamanı tanımamak.


  • sttc  (08.04.18 03:57:38) 
Kızlar tarafından aranan adam değilsen hep bi burukluk olur


  • her gece aç  (08.04.18 05:18:50) 
Seni mutlu eden şeyleri yapmak, mutsuz edenlerden mümkün olduğunca uzak durmak.


  • ad astra per aspera  (08.04.18 11:24:55) 
Kiymet verdiklerim.
Eger, fedakar, ilgili ve sevdiklerinizin mutluluguyla mutlu olabilecek biri iseniz, evlenin ve cocuk yapin.
Cevabiniz hayir ise, kafaniza estigi gibi yasayin.. Kim ne der sallamadan, umarsizca.
  • trejemu  (08.04.18 12:38:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.