[]

Almanya’da ikinci el araba alırken?

1 yıllığına alacağım için;
-satması kolay
-çok değer kaybettirmeyecek
-dizel araçların hali sebebiyle benzinli
İkinci el bir araç marka/model, fiyat aralığı vb tavsiyeniz var mı?

Nelere dikkat etmek lazım?

 
Ikinci el araba diyince 200 eurodan 100k eurolara uzanan bir yelpazeden bahsedebiliriz.konu almanya olunca ikinci el arabayi satmanin zor oldugunuda veya beklediginden ucuza bazen ustune para harcamana gidecek olmasinida ustune eklemek gerekir.en kotusude bedava bir araba alsanda orada bir gecmisin olmadigi icin normalin 3 kati bir sigorta,ustune vergi sozkonusu.

Hal boyle olunca,ogrenciysen birde 1000 euroya falan ikinci el bir arac alip ustune bir o kadar sigorta vs ekleyip,bir yil sonrada galerici automorg ne verirse satip bu denklemi cozersin.

Ornek olmasi icin yazayim benim arac motor patlatti.oyle olunca ikinci el bir reno kango aldim 400 euroya.onuda bulgar plaka yaptim.sigortasindan falan sismeyeyim diye.agirlik almanya italya arasinda donup duruyor araba,patlayana kadar devam,nerede oldu orada hurdaciya teslim.
  • duptıs  (07.04.18 23:10:48) 
Olabildiğince eski Opel Corsa. Alacaksın 200 euro'ya muayenesi yapılmış bir tane. Bir sene bineceksin, sonra yallah araba mezarlığına. Yolda kaldığı yerde çöpe gönderip bi tane daha alıyorlar.


  • bos gezenin bos ustasi  (08.04.18 00:15:16) 
@duptıs öğrenci değilim, 5000-6000 euroluk bir bmw düşürebilir miyim diye bakıyorum ama sigorta ve vergiler ne civarda bir masraf oluşturuyor merak ettim şimdi sen öyle deyince?

Derdim max 2000-3000 euro zarar etmek
  • roptesambur  (08.04.18 00:34:48) 
satarken en onemli konu tuv muayenesininin yapilmis olmasi, kimse muayene tarihi yaklasan bir araci almak istemeyeceklerdir.

vergi miktarini belirleyen en onemli faktor arabanin dizel mi benzinli mi oldugu. benzinli vergisi senelik 150 euro olan bir arabanin dizel vergisi yaklasik 400 euro olur.

sigorta ise iki tip "full kasko" ve "teil kasko" , tabi bu sigorta tiplerinde de kapsam ile ilgili ekleme cikartma yapabiliyorsun, ornegin park yeri kazalarini, ya da hirsizlik gibi konularda kapsama alip cikartabiliyorsun. ucuz bir araba alirsan ornegin 3000 euro alti, "teil kasko" yapmani tavsiye ederim, bu kaskoda sadece karsi tarafin hasarini oder, ama senin hasarini odemez. eger "full kasko" yaparsan almanyada gecmisin olmadigi icin en yuksek yuzdeden odeme yaparsin ve yillik 1000 euro gibi bir rakam cikartirlar. "teil kasko" da bu yari yariya duser. eger 3000 euro uzerinde bir araba alirsan ornegin 6000 euro civarinda 2005 model BMW 3 veya 5 serisi bulabilirsin. bu miktarda araba icin "full kasko" yaptirmani tavsiye ederim, eger bir kazada araba kullanilmaz hale gelirse paranin tamamini kaybetme diye. arabayi 1 yil kullandiktan sonra 5000 euro gibi bir fiyata satabilirsin, ama bu rakam eger acele 1 ayda satmaya kalkarsan 3000 euro gibi bir rakama da dusebilir.

Bir diger onemli konu ise ehliyet, almanyada 6 aydan fazla turkiye ehliyeti ile araba kullanilmasi yasak. O nedenle alman ehliyetine cevirmek gerekir, bu nedenle de hem uygulama hem de yazili sinava sonucu ehliyetini degistirmelisin. Almanyada trafik kurallari hem teoride hem de pratikte turkiyeden cok cok farkli. ehliyet degistirmenin maliyeti de en az 500 euro ama en azindan 1 aylik sinavlara hazirlik, 2 aylik da prosedur suresi ile topam 3 ay zamanini alir.
  • emrahday  (09.04.18 13:23:18 ~ 13:23:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.