[]

basit mutfak aletleri

merhaba, bana mutlaka olması gereken temel eşyalarla,basit ve hayatı kolaylaştıran şu da olursa çok iyi olur dediğiniz mutfak aletlerini söyler misiniz?mümkünse markasıyla. yalnız yaşıyorum kendi çapımda boş zamanlarımda yemek yapmaya çalışıyorum. blenderım ve kek kalıbım bile yok ama -_-




 
Benim için iyi bir bıçak, tahta, rende ve süzgeç / olabildiğince büyük tencere(mümkünse 3 lt'den büyük), küçük tava, döküm tava ve ızgara ağızlığı olmazsa olmaz.

Hayatımda yemek yaparken hiç blender kullanmadım. Ama el blender'ı olsa sos-mos hazırlarken pratik olabilir.

edit: ha bi' de kahve makinesi, normal zamanlarımda cimriyimdir ama şu sıra paraya kıyıp ben bile alabilirim bu aletten.
  • mete kudur  (07.04.18 21:14:47 ~ 21:16:34) 
küçük tava+1, güzel bir şef bıçağı, büyük bir tahta, normal bıçak ve soyacak (victorinoxu şiddetle tavsiye ederim), tahta kaşık kepçe, blenderı mercimek çorbasında kullanıyorum ben de aynen, şart değil gibi, el çırpıcısı, rende (ayaklı mümkünse) çelik tencere, sos tavaları( tencere gibi yüksek olanlar baya işe yarıyor), tost makinası (mantardan kestaneye her türlü tepesine biniyoruz) havan veya sarımsak rendesi, küçük düdüklü tencere (fobi yoksa eğer hayat kurtarıcı bir alet), süzgeç, saklama kabı seti (ikeadaki hem ucuz hem kullanşlı oluyro), vs vs.
ben en sevdiklerimden birkaç link de iliştiriyorum aşağı:
www.ikea.com.tr

www.trendyol.com

www.hepsiburada.com

www.enplus.com.tr

www.hepsiburada.com

www.ikea.com.tr

www.ikea.com.tr (tek seferde birkaç günlük salatalık malzemeyi hazırlamak için bire bir-kurutunca daha uzun süre saklanıyor)
  • ruz  (07.04.18 21:42:36) 
Kahve makinesi için kılavuz yazı

mokapota.com
  • ehu  (10.04.18 01:27:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.