[]

Et alirken neye dikkat ediyorsunuz?

Bizim burada bir kasap vardi boyle uc-bes tabure atmis isteyene orada pisiriyordu. Ben baya guzel buluyordum oradan aliyordum bazen de orads yiyordum vs.

Simdi orasi kapandi ve cevrede bir suru super market var onlardan almam gerekicek ama siz alirken neyine bakiyorsunuz? Mesela soruyor musunuz bu hangi ilin eti falan filan?

Bilmedigimiz bir marketten alirken neye dikkat etmek lazim?

 
et almanın getirdiği ağırlıkla onu düşünmüyorum bile tamamiyle cepten çıkan paraya konsantre şekilde hareket ediyorum. güzel para veriyorum bu et kötü olamaz psikozu :)

migros kasap açık et alacaksam
  • Aşk Adamı  (05.04.18 22:45:32) 
Gayet net. İstanbulda dışarıdan et almıyorum. Ayda bir vs. memleketten getirtiyorum. ucuza da gelmiyor. Ama etin lezzeti mükemmel. Dolayısıyla param helal olsun modundayım.


  • candoguaydin  (05.04.18 23:05:47) 
hocam hayvan kesitirip alın eğer durumunuz varsa sonra parçalatıp buzluğa atın.hem etin tadı güzel oluyor.hem de yaklaşık aynı fiyata geliyor.


  • birdposing  (05.04.18 23:08:24) 
rengine bakıyorum. açık kırmızı almaya çalışıyorum genelde. antrikot, t-bone vs. alınacaksa yağ damarlı olmasına dikkat ediyorum.


  • mattiadestro  (05.04.18 23:54:46) 
bonfile olmasına dikkat ediyorum. dinlenmiş olmasına ve yağlı olmasına da dikkat ediyorum. ete lezzetini veren şey etin yağ barındırmasıdır. yağsız et kupkuru olur. en lokum et de bonfiledir. antrikot özünde güzel olsa da yağsızı yenemeyecek kadar sert olabilir kesilen malın yaşına bağlı olarak.


  • bugisme  (06.04.18 11:45:39) 
Temel olarak etin tazeliğine, rengine, kokusuna, marketin hijyenine dikkat etmek lazım. Onun dışında hayvanın nereden geldğini sorgulamıyorum

Migros'tan alıyordum ama son dönemde Amasya Et'e dadandım, bayağı memnunum.
  • peggy  (06.04.18 13:09:38) 
Nefes almas... pardon o baskaydi. Tadini begendigim yer bulana kadar deniyorum kasaplari, bir tane buldum mesela. Hayvan kes falan ugrasamam, memleketim de yok ki getirteyim, komple IStanbulluyum. Her allahin gunu et yemiyorsan cok da kasmaya gerek yok bence.


  • stavro  (06.04.18 13:50:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.