[]

Antakya’da ne yapalım?

Selamlar. Bu geceden pazartesi sabaha kadar kız arkadaşımla antakyadayız. Neler yapalım? Nerelere gidelim?


Ayrıca Antakya merkezden Harbiye’ye gitmek toplu taşıma ile ne kadar sürer? Şelalelerde gezmek ve yemek yemek dışında Harbiye’de ne yapalım?

 
antakya arkeoloji müzesi iyidir. çevresinde katolik ve ortodoks kiliseleri de vardı, onlarda ziyaret edilebilir hatırladığım kadarıyla.


  • rich folks hoax  (05.04.18 18:08:11) 
humusçu ibrahim'de humus ve bakla yiyin.


  • kelbukel  (05.04.18 18:55:45) 
arkeoloji müzesi baya iyi.

poc kasabi, affan kahvesi gibi yerler zaten arastirmissinizdir.

elinizden gelirse bir gun iskenderuna gidin, havalar acayip guzeldir simdi orda.
  • fakyoras  (05.04.18 19:27:27) 
Harbiyeye şehrin içinden minibüsler var. Harbiye minibüslerini sorun gösterirler. Onlarla şelalere kadar olmasa da üst kısma kadar ulaşırsınız. Şelalere zaten her halükarda yürümeniz lazım.

Harbiye asıl yemek işinin sağlam olduğu yer. Eğer amacınız yemekse kule restauranta gidebilirsiniz harbiyede. Ne yiyelim derseniz onu da anlatırım sonra.

Harbiyede ipek böcekçiliği ve el işçiliği meşhurdur. Şelalere inerken sağda tezgahlarda taşlara şekil vermiş satış yapan insanlar göreceksiniz. O tezgahlara özellikle kız arkadaşınız baksın. Ucuza birebir satışı yapan kişinin eliyle yonttuğu taş kolye yüzük falan bulabilirsiniz.

İpek şal ünlüdür harbiyede. Gidince sorun ipek şal, atkı tarzı şeyleri uygun fiyata alabilirsiniz.


Antakya'nın içindeyse yine yemek ve künefe ile ilgili bilgi isterseniz ayrıca verebilirim. Özellikle künefe ile ilgili :)

Arkeoloji müzesi yeni yerine taşındı. Yürüyerek şehre 25 dk filan sürüyor. Yürünür. Ama otobüs falan da vardır illa ben yürüyorum o yüzden hangi otobüs geçiyor emin değilim ama sorun. Antakya insanı aşırı yardımseverdir. Sormaktan çekinmeyin.

Arkeoloji müzesi dünyada sayılı bir iki mozaiğe sahip ama henüz yüzde yüz açılmadı. Açık kısmı da bence çok süper. Ama en beğendiğim 3 mozaik de hala sergide değil. Belki şimdi koymuşlarsa bilemem. En son 4 ay önce gittim. Sık sık giderim normalde.

Onun dışında affan kahvesi denmiş ve onaylıyorum. Haytalı yersiniz. Ayrıca eski antakya bölgesidir o bölge. Dar sokaklarına girin gezin. Ben o dar sokakların birinde doğdum. İlk adımlarımın izlerini takip edin :)
  • levpontryagin  (05.04.18 19:41:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.