[]

İkinci el taşıt kredisi?

sorum olacak bir iki tane;

1. şimdi benim üstüme 4 tane kredi var. hepsini sorunsuz ödüyorum, zaten 3 tanesi temmuz ayında kapanmış olacak.

2. kendi adıma şahıs firmam var, aylık 20bin tl civarı ciro yapıyor, sigortalı olduğum bir işten 5800tl net gelirim, diğer işten 1500tl net gelirim var. şuanki aylık kredi ödemelerim; 2700tl.

3. eşim var, onun aylık net gelirim 4100tl civarında. üstüne kredi vs. yok.

maddi koşullarımız bunlar.
30bin tl civarı nakitimiz mevcut, 1-2 ay sonra bunu 40bin tl'ye, daha sonra 45-50bin tl'ye çıkarabiliriz ama biz daha erken almak istiyoruz. beklemek yerine, o aradaki süre için krediyi çekip daha erken alalım diyoruz.

tahminen 35bin tl civarında nakit, 35bin tl de kredi çekip araba almayı planlıyoruz ancak ikinci el olacak.

aha bu şartlarda 35bin tl kredi çekme ihtimalimiz var mıdır?
yoksa çok mu zordur? yoksa ikinci el araç için çekilen kredinin tüketici kredisinden farkı yok mudur? (yani normalde sıfır araç için sana "zaten araç alıyor ödeyemezse alırım altından" muhabbeti oluyor ve bu sayede daha rahat kredi çekilebiliyor ya, ondan sordum)

 
bu arada yapıkrediden hiç kredi kartı, kredi falan almadım ama bir arkadaşım vasıtasıyla yapı kredinin bir şeyi var bende, ne deniyor ona adını unuttum ya; yapı kredi çalışanlarının toplam 3 kişiye referans olarak sağladığı bir avantajdı. baya düşük faiz imkanı sağlıyordu. acaba onun olumlu etkisi olur mu


  • tchuck  (05.04.18 12:50:11) 
şu anda pek çok firma belirli tutardaki rakam icin sıfır faizle sıfır arac satiyor. o kampanyalari sorustursaniz belki sizin acinizdan daha cazip olabilir.

ekleme : 35 bin tl naktiniz olduguna gore, bu rakami pesinat olarak degerlendirebilirler belki.
  • for the record  (05.04.18 12:55:55 ~ 13:38:44) 
sanırım sıfır araç için ciddi bir miktar nakit ödemek gerekiyor ancak değil mi?


  • tchuck  (05.04.18 13:03:06) 
Toplan borçlanma ve aylık ödeme tutarınız eve giren gelirden düşükse (belirli hesaplar yapıldıktan sonra) hala limitiniz varsa kredi çekersiniz.

"Ödemezse evini/arabasını alırım" mantığı yok, geri ödeyemeyecek kişiye kredi veremezler. Devlet bu konuyu sıkı tutuyor.
  • John Bloor  (05.04.18 13:09:37) 
şuan maaş olarak eve 11bin küsur tl giriyor.
2700tl'si krediye gidiyor.

şahıs firmasının 20bin cirosundan da ortalama 1000tl falan kalıyor ama onun gelire etkisi oluyor mu bilmiyorum.
  • tchuck  (05.04.18 13:12:49) 
findex puanım 2016 şubatta 1706 idi, şuan baktım 1187'ye düşmüş :( habire hesaplar arası para aktarırken hata yapıp kredi ödemesini 1-2 gün geciktiriyorum çünkü ya lanet olsun.


  • tchuck  (05.04.18 13:17:25) 
başka bir yorum olarak,

genelde ikinci el araç kredisi faizleri ile ihtiyaç kredisi faizleri genelde çok yakın.

ikinci el kredisi biraz prosedürlü. yok ruhsatın fotokopisini götüreceksin de, arabaya rehin koyacak da vs.

eğer arada uçuk bir fark yoksa, ihtiyaç kredisi kullanıp arabayı peşin alın. böylece arabanızda rehin olmaz. işler ters giderse arabayı satıp kredinizi kapatırsınız. öbür türlü rehinli arabayı kredi bitmeden satamayacaksınız.
  • retiredcolonel  (05.04.18 17:42:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.