(1)
Kanser ilacı - gümrük kuralları
merhaba, makedon bir arkadaşım babasının kemoterapi ilaçlarını türkiyeden alıp yanında götürmek istiyor. Makedonya'da devlet kapsamında değilmiş ve fiyat 3 katı.Yurtdışından çıkarken gümrük sorunu olur mu? Gümrük kuralları açısından ilaç çıkarmak bir kurala bağlı mıdır? Yoksa, Makedonya gümrüğü mü s
merhaba,
makedon bir arkadaşım babasının kemoterapi ilaçlarını türkiyeden alıp yanında götürmek istiyor. Makedonya'da devlet kapsamında değilmiş ve fiyat 3 katı.
Yurtdışından çıkarken gümrük sorunu olur mu? Gümrük kuralları açısından ilaç çıkarmak bir kurala bağlı mıdır? Yoksa, Makedonya gümrüğü mü sorun çıkarması muhtemel olur (ilaç girişi olduğu için) ?
Reçete var ancak seyahat eden kişi adına değil.
Ayrıca ilaç toz halinde ve soğuk zincir gerekiyormuş. Soğutucu çantaya koyacaklarmış.
teşekkürler
0
Soğuk zincir olmasa kimse anlamaz derdim ama makedon gümrüğü avrupa'da ödüllü. havaalanına boy boy yakaladıklarını müze gibi sergilemişler. zor gibi.
0